Cele mai citite
 


Olt: Controale ale reprezentanţilor Guvernului, Curţii de Conturi şi DSP la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina
sâmbătă, 12 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă din cadrul Corpului de Control al primului ministru efectuează începând de joi controale la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, unde verifică atât contractele de achiziţii cât şi activitatea echipei de conducere spitalului şi a compartimentelor administrative ale unităţii sanitare slătinene.
În această perioadă la Spitalul Slatina este în derulare şi un control al Curţii de Conturi iar noaptea trecută reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Olt, ai conducerii SJU Slatina şi primarul municipiului Slatina, Darius Vâlcov au mers la spital într-o vizită neanunţată. Potrivit diretorului Direcţeiei de Sănătate Publică Olt, Andrei Iordache, rezultatele controlului neanunţat din cursul nopţii de miercuri spre joi vor fi anunţate vineri şi vor face referire şi la "aspecte mai puţin plăcute', chiar dacă, afirma Iordache, 'nu au fost observate deficienţe majore".
Aceste serii de controale vin după o perioadă dificilă pentru angajaţii SJU Slatina, în condiţiile în care de vineri angajaţii instituţiei nu mai au permisiunea de a-şi parca autoturismele în curtea unităţii, la secţia Cardiologie medicul şef Mircea Andriţoiu a fost demis de conducere după ce anterior doi din cei cinci medici cardiologi au depus demisiile şi după ce medicii au făcut un protest spontan din cauza noului regim al parcării, problemelor de la Cardiologie şi unor măsuri ale administraţiei privind dotarea saloanelor cu televizoare.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina este administrat de către Consiliul Judeţean Olt iar la finanţarea cheltuielilor spitalului contribuie şi Primăria Slatina, printr-un protocol încheiat cu CJ Olt.
Preşdintele CJ Olt, Paul Stănescu, a dat asigurări joi că spitalul din Slatina se îndreaptă într-o direcţie bună şi a anunţat că problema parcării a fost rezolvată pentru medici, după ce firma care administrează o parcare din imediata apropiere a spitalului a fost de acord să acorde pentru medici şi conducerea unităţii spitaliceşti câte 53 de tichete de parcare gratuit, până la finele acestui an.
"Consoloc (n.r. firmă aflată în proprietatea Consiliului Local Slatina) a fost de acord ca la solicitarea sindicatului medicilor să acorde 54 cartele gratuite pentru spital (...) De asemenea, două nivele ale parcării supraetajate de lângă spital vor fi rezervate permanent numai pentru medici. Sindicatul medicilor a cerut 51 de cartele şi cred că am reuşit să rezolvăm această problemă a parcării maşinilor pentru medici fără a mai fi nevoie să fie folosită de personal parcarea din curtea spitalului" a anunţat Stănescu.
Acesta susţine că de la ultima sa vizită în spital, când a discutat cu bolnavii, a rămas cu o părere bună despre unitatea sanitară şi a fost asigurat de pacienţi că personalul medical nu condiţionează acordarea asistenţei medicale de primirea unor sume de bani. "De dat bani, toţi am dat bani la medici când am ajuns la spital, dar eu am fost interesat să aflu dacă actul medical a fost condiţionat de primirea unor sume de bani şi toţi pacienţii cu care am vorbit au susţinut că tratamentul primit nu a fost condiţionat de bani acordaţi personalului" a conchis Stănescu. AGERPRES/(A, AS-Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Protest spontan al medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Aproximativ 70 de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au protestat miercuri, pe holul instituţiei, faţă de decizia administraţiei unităţii sanitare de a restricţiona parcarea autoturismelor angajaţilor spitalului în curte.
Olt: Spitalul din Slatina va fi administrat de Primărie şi Consiliul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi administrat din 2011 atât de Consiliul Judeţean Olt (actualul administrator), cât şi Primăria Slatina.
Olt: Unitatea de transfuzie a sângelui de la spitalul din Slatina este autorizată; la Caracal, în curs de autorizare Unitatea de transfuzie sanguină de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina are autorizaţie sanitară de funcţionare, iar cea a Spitalului Municipal Caracal este în evaluare în vederea obţinerii respectivei autorizaţii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina ar putea reduce valoarea contractelor cu furnizorii şi sporurile salariale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, a declarat joi, pentru AGERPRES, că echipa de conducere a unităţii spitaliceşti are în vedere măsuri de reducere a cheltuielilor printre care renunţarea la tichete de masă, reduceri de sporuri şi micşorarea contractelor cu furnizorii...
Olt: Investiţie de peste 2,2 milioane lei pentru secţiile Pediatrie şi Neonatologie de la spitalul din Slatina Secţiile Neonatologie şi Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reabilitate începând de săptămâna viitoare, printr-un proiect complex, ce prevede recompartimentări, refacerea circuitelor, reabilitări complete ale pereţilor, instalaţiilor termice, sanitare, electrice.
Olt: Patru pacienţi cu gripă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Numărul cazurilor de gripă din judeţul Olt continuă să crească, luni fiind confirmată prezenţa virusului la şase persoane care au fost internate de săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu simptomele specifice, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.