Cele mai citite
 


Cluj:Ministrul Ladislau Ritli: Fenomenul migraţiei medicilor din România este social
duminică, 13 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, consideră că fenomenul migraţiei medicilor din România "nu este neapărat al sistemului sanitar, ci este unul social".
Prezent la lansarea ediţiei în limba română a volumului "Book des ECN", vineri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, ministrul Ladislau Ritli, a arătat, în discursul rostit cu acest prilej, "că noi trebuie să găsim soluţia pentru a 'trata' acest fenomen al migraţiei, iar un sistem bine pus la punct pentru examenul de rezidenţiat, cu criterii de admitere obiective şi cu o pregătire corespunzătoare poate fi atractiv pentru tineret şi îl poate determina să rămână în ţară".
Din punctul de vedere al ministrului Ladislau Ritli, traducerea volumului "Book des ECN", apărut în Franţa sub coordonarea lui Laurent Karila, şi care va constitui bibliografia unică pentru examenul de rezidenţiat, începând cu anul 2012, este un pas lăudabil pentru standardizarea pregătirii tinerilor medici şi pentru promovarea celor valoroşi. El a felicitat colectivul profesoral clujean de la UMF "Iuliu Haţieganu", care a avut iniţiativa traducerii acestui manual.
Volumul a fost tipărit la Editura UMF din Cluj-Napoca în 6.000 de exemplare, câte 1.000 pentru fiecare din cele şase universităţi de medicină din ţară. AGERPRES/ (A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: A fost lansată ediţia în limba română a volumului 'Book des ECN' Ediţia în limba română a volumului "Book des ECN" - apărut în Franţa sub coordonarea lui Laurent Karila - şi care va constitui bibliografia unică pentru examenul de rezidenţiat, începând cu anul 2012, a fost lansată, vineri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca,...
Rectorul UMF Cluj: Ne aşteptam la o participare mai mare la examenul de rezidenţiat Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Iuliu Haţieganu' din Cluj a organizat, duminică, o sesiune specială de rezidenţiat la care au participat 259 de candidaţi, cu mult mai puţini decât locurile disponibile. Pentru acest examen, Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 432 de locuri.
UMF Cluj organizează admitere pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" începe luni înscrierile pentru admitere, care va avea loc în data de 25 iulie 2016, pentru trei programe de studiu.
Cluj: Prima conferinţă din România dedicată calităţii aerului în spitale Peste 50 de specialişti din ţară şi din străinătate au participat, joi, la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca, la prima conferinţă din România cu tema ''Calitatea aerului în spitale - influenţa calităţii ambientale în prevenţia şi controlul infecţiilor nosocomiale''...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
Cluj: Primul master în ATI şi Medicină de Urgenţă pentru asistenţi medicali licenţiaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, rezultatele obţinute în derularea unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, dedicat creşterii calităţii asistenţei medicale în Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) şi Medicina...