Cele mai citite
 


Pentru Dr.Conrad Murray, găsit vinovat de omucidere involuntară în cazul MJ, coşmarul abia începe
duminică, 13 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deşi a fost găsit vinovat de omucidere involuntară în cazul lui Michael Jackson şi procesul s-a încheiat, urmând a fi pronunţată condamnarea, pentru medicul Conrad Murray coşmarul pare abia la început. În afară de executarea pedepsei cu închisoarea, el trebuie să mai răspundă într-o serie de procese civile şi ar putea fi nevoit să plătească despăgubiri financiare importante familiei Jackson, pe lângă faptul că riscă şi pierderea licenţei de a practica medicina, conform unui material publicat vineri de Associated Press.
O parte dintre aceste probleme juridice au trecut în plan secundar din februarie 2010 când cardiologul Conrad Murray a fost pus oficial sub acuzare pentru omor involuntar, iar avocaţii săi au reuşit deocamdată să evite hotărârea de ridicare a licenţei de practicare a medicinei.

Acum, după pronunţarea verdictului în acest proces, celelalte procese revin în prim-plan, iar şansele ca Murray să-şi păstreze licenţa de medic sunt practic infime.

Medicul originar din Houston este acţionat în judecată de tatăl lui Michael sub acuzaţia de malpraxis, iar instanţa ar putea decide ca Murray să plătească nişte despăgubiri substanţiale familiei Jackson.

De cealaltă parte Dr. Murray continuă să lupte şi ameninţă că nu va rămâne singurul care să plătească nota acestui imens scandal. Unul dintre avocaţii săi a precizat că, în cazul în care aceste procese vor continua, judecătorul va fi invitat să pătrundă pe un teritoriu încă neexplorat al cazului, ce ar include şi posibila punere sub acuzare a altor medici pentru situaţii de malpraxis produse înainte de evenimentele care au dus la decesul lui Michael Jackson.

Avocatul Brian Oxman, care îl reprezintă pe tatăl lui Michael, Joe Jackson într-un alt proces în care Murray este învinuit pentru moartea megastarului în cadrul unei instanţe civile, a precizat că acest caz se va concentra în exclusivitate asupra faptelor produse înainte de ultimele ore din viaţa lui Michael.

Acuzarea colaborează cu avocaţii apărării pentru a include în acest proces şi alţi medici care l-au tratat pe Michael Jackson, principalul nume vehiculat fiind cel al dermatologului Arnold Klein.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Medic acuzat şi dat în judecată pentru malpraxis Un medic de la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria'' din Iaşi este cercetat penal pentru vătămare corporală, după ce în urma unei operaţii de circumcizie, efectuată în 2008, a ars penisul unui nou născut.
Doctor român dat în judecată de un pacient căruia i s-a amputat penisul, declarat nevinovat de justiţia americană Laurenţiu Boeru, medic care profesează în Statele Unite, a fost declarat nevinovat săptămâna aceasta de un tribunal din Miami, la capătul unui proces care a început la 14 mai, intentat de un pacient peruan căruia i s-a amputat penisul din cauza unei infecţii survenite după o operaţie de implant genital...
Medicul lui Michael Jackson va fi judecat din 28 martie Medicul personal al lui Michael Jackson, Dr Conrad Murray, acuzat că i-a administrat pacientului său anesteziantul care i-a provocat moartea, va pleda nevinovat de omucidere involuntară la procesul care va începe în 28 martie, a anunţat avocatul lui, Ed Chernoff, citat de AFP.
Procesul lui Jackson: doctorul Murray vinovat de omucidere involuntară Doctorul Conrad Murray, medicul personal al lui Michael Jackson, a fost găsit vinovat luni de omucidere involuntară a cântăreţului de juriul Curţii Superioare din Los Angeles.
Medicul lui Michael Jackson a vrut să distrugă probe incriminatorii /martor/ Ultimul medic al lui Michael Jackson a cerut unui angajat al cântăreţului să sustragă material medical care se afla lângă corpul acestuia înainte de sosirea salvării, potrivit mărturiei respectivului angajat, depusă miercuri în faţa unui judecător californian.
Ordin pentru judecarea medicului personal al lui Michael Jackson Un judecător din Los Angeles a ordonat judecarea lui Conrad Murray, medicul personal al lui Michael Jackson, pentru omucidere involuntară în legătură cu moartea cântăreţului la 25 iunie 2009, după încheierea unui proces preliminar asupra doctorului marţi.