Cele mai citite
 


Platformă online dedicată persoanelor cu diabet
duminică, 13 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul
 

O platformă online dedicată persoanelor cu diabet: www.accu-chek.ro va fi lansată cu prilejul Zilei Internaţionale a Diabetului de Roche România se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Diagnosticarea cu diabet zaharat poate fi un moment descurajator în viaţa unei persoane. Accesul la informaţiile potrivite, monitorizarea constantă, alimentaţia, tratamentul adecvat şi o atitudine optimistă pot duce la o viaţă normală şi productivă a persoanelor cu diabet.


Compania pune la dispoziţia utilizatorilor Accu-Chek Active platforma www.accu-chek.ro pentru o mai bună înţelegere a diabetului şi a importanţei controlului acestei afecţiuni. www.accu-chek.ro este o platformă interactivă care încurajează adoptarea unei alimentaţii sănătoase şi automonitorizarea persoanelor cu diabet. Aplicaţia online vine în întâmpinarea dorinţelor utilizatorilor de sistem.
Platforma cuprinde trei secţiuni: Glucometrul, Accesorii şi Extra, secţiuni care vor ajuta persoanele cu diabet să facă alegeri inteligente legate de testarea glicemiei, nutriţie şi exerciţii fizice.


În secţiunea Glucometrul utilizatorii află cum şi de ce este necesar să înregistreze informaţiile zilnice legate de valoarea glicemiei, în diferite momente ale zilei.


Secţiunea Accesorii oferă informaţii care ajută la identificarea factorilor ce influenţează glicemia.


Secţiunea Extra prezintă sfaturi practice despre cum pot fi reglate nivelurile glicemiei pentru o îmbunătăţire a stării generale de sănătate.


Pentru că un pas esenţial în abordarea unui stil de viaţă sănătos este alimentaţia, platforma Accu-Chek Active sprijină utilizatorii atât cu soluţii simple de calculare a numărului de carbohidraţi, cât şi cu reţete gustoase şi sănătoase, atestate de nutriţionişti.


Ziua Mondială a Diabetului va fi marcată anul acesta la nivel naţional printr-o serie de acţiuni desfăşurate în perioada 12-14 noiembrie, organizate la Craiova, de către Asociaţia Română de Educaţie în Diabet şi Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Dolj. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie pentru un stil de viaţă sănătos, lansată de Ziua Mondială de Combatere a Diabetului Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, marcată anual la nivel global pe 14 noiembrie, Grupul Sanofi în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie au lansat o amplă campanie...
Alimentaţia, componentă importantă a unui stil de viaţă sănătos Alimentaţia corectă este una dintre cele mai importante componente ale unui stil de viaţă sănătos, alături de activitatea fizică, a subliniat miercuri, în conferinţă de presă, dr. Simona Tivadar, medic specialist diabet, boli de nutriţie la Spitalul Universitar.
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...
Cluj: Lansarea primelor două volume ale ''Tratatului de diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice'' Cluj-Napoca, 20 oct /Agerpres/ - Primele două volume ale ''Tratatului de diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice'', scris de prestigiosul prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru al Academiei Române de Ştiinţe Medicale, în colaborare cu conf. univ. dr. Gabriela Roman, vicepreşedintele Societăţii Române...
Alimentaţia sănătoasă – un aliat de încredere împotriva bolilor cronice Mâncarea nesănătoasă şi lipsa de activitate fizică reprezintă principalii factori de risc pentru bolile cronice, afecţiuni complexe care, netratate corespunzător, pot duce la complicaţii severe şi chiar la deces. Potrivit experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), alimentaţia sănătoasă...
Prof. dr. Dan Cheţa: O persoană din zece va avea diabet zaharat peste două decenii Prof. dr. Dan Cheţa de la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu" spune că diabetul zaharat face parte din ceea ce se numeste "patologia omului modern" sau "patologia prosperităţii" şi că peste 20 de ani o persoană din zece la nivel mondial va suferi de această...