Cele mai citite
 


Covasna: Angajaţii Centrului de transfuzie sanguină, din nou în grevă japoneză
duminică, 6 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Centrului de Transfuzie Sanguină Covasna au intrat, vineri dimineaţă, în grevă japoneză, în semn de protest faţă de sistare acordării unor sporuri, însumând 36% din salariul de bază, avertizând că vor recurge la acţiuni mai radicale dacă nu se va reveni asupra acestei decizii.
Asistentele medicale au declarat că au salarii foarte mici, de circa 1000 de lei, prin urmare cer să li se acorde, în continuare, sporurile de periculozitate, de prevenţie şi de institut care le-au fost tăiate în luna iulie.
Pe toată durata grevei japoneze, acestea vor purta banderole albe pe braţe, dar protestul lor nu va afecta activitatea cotidiană a instituţiei.

Angajaţii Centrului de transfuzie ameninţă că dacă, până pe data de 15 septembrie, situaţia nu va fi soluţionată favorabil, atunci vor recurge la proteste mai radicale, care ar putea merge până la grevă generală.
Conducerea Sanitas Covasna s-a solidarizat cu protestul angajaţilor Centrului de Transfuzie din Sfântu Gheorghe, subliniind că, dacă va fi cazul, va acţiona în judecată atât conducerea instituţiei, cât şi Institutul Naţional de Hematologie, pentru recuperarea acestor drepturi.

''Având în vedere că Centrul furnizează sânge pentru toate spitalele şi se lucrează permanent într-un mediu nociv şi toxic, considerăm măsura sistării sporurilor ca fiind ilegală'', a afirmat preşedintele Sindicatului Sanitas, Vasile Cătălin Neagovici.

Acesta a avertizat că o eventuală grevă generală a salariaţilor de la Centrul de transfuzie sanguină ar putea pune în pericol vieţile foarte multor pacienţi, deoarece fără sânge nu se pot realiza intervenţii chirurgicale.
Angajaţii Centrului de Tranfuzie din Sfântu Gheorghe au mai declanşat o grevă spontană pe data de 14 august, când şi-au întrerupt activitatea timp de două ore.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Sediu nou pentru Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe are un nou sediu, într-o fostă grădiniţă din apropierea Pieţei Centrale din municipiu care a fost reabilitată şi adaptată cerinţelor medicale.
Covasna: Sindicatul Sanitas, împotriva relocării spitalului TBC la Vâlcele Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna se opune mutării Spitalului TBC din Sfântu Gheorghe în localitatea Vâlcele, susţinând că locaţia nu este potrivită.
Covasna: Sanitas a dat în judecată două spitale pentru al 13-lea salariu Sindicatul Sanitas Covasna a acţionat vineri în judecată conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi pe cea a Spitalului orăşenesc din staţiunea Covasna, care nu le-au plătit angajaţilor cel de-al 13-lea salariu pe anul trecut.
Covasna: Miting de protest organizat de Sanitas în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Aproximativ 300 de angajaţi din sistemul sanitar au participat luni la amiază la un miting organizat de Sindicatul Sanitas Covasna în fata Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de subfinanţarea spitalelor şi a măsurile de restructurare prevăzute de Ministerul Sănătăţii.
Covasna: Protocol între Spitalul Judeţean şi Sanitas privind activitatea medicală în timpul grevei de avertisment Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a încheiat, la nivel de unitate, un protocol cu Sindicatul Sanitas Covasna, în care sunt stipulate activităţile medicale ce vor fi asigurate în perioada grevei de avertisment ce va avea loc miercuri dimineaţă.
Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate...