Cele mai citite
 


PDL: Problema câinilor fără stăpân este stringentă pentru Bucureşti
luni, 14 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Problema câinilor comunitari este una stringentă pentru Bucureşti, dar şi pentru întreaga ţară, au declarat duminică, într-o conferinţă de presă, democrat-liberalii Sorina Plăcintă şi Ştefan Pirpiliu, susţinători ai campaniei de strângere de semnături pentru proiectul de lege depus în Parlament privind problematica câinilor fără stăpân.
Cei doi membri ai PDL Bucureşti au anunţat că au strâns deja 200.000 de semnături pentru sprijinirea proiectului de lege şi au susţinut că noul act normativ vine să rezolve "în mod democratic" acest aspect.
"Proiectul de lege care ar putea fi aprobat săptămâna viitoare în Parlament nu are în vedere exclusiv eutanasierea câinilor, el oferă autorităţilor locale puterea de decizie în ceea ce priveşte sterilizarea animalelor, strângerea, vaccinarea şi păstrarea lor în adăposturi, dar şi eutanasierea, ca ultimă alternativă de rezolvare. Eutanasierea nu se va face oricum, ci numai pentru cazurile de animale foarte grav bolnave şi câinii care nu sunt adoptaţi în 30 de zile", a arătat Ştefan Pirpiliu, vicepreşedinte al Biroului Permanent al PDL Bucureşti.
El a spus că problema câinilor fără stăpân este una a "primarului general şi a municipalităţii", iar edilul-şef ar fi trebuit să discute această chestiune cu consilierii municipali de fiecare dată.
"Bucureştiul are resurse, dar aşteptăm de trei ani ca primarul general să facă adăposturi şi vedem că nu a apărut niciunul. Este o problemă de conştiinţă a politicienilor, trebuie să recunoaştem că acest fenomen a existat şi înainte de '90 când erau câini pe stradă şi după '90, dar când nu a existat nicio preocupare pentru rezolvare. În 2002, PDL a iniţiat soluţii pentru acest lucru şi a apărut preocuparea, dar s-a stopat din cauza acţiunilor nejustificate ale ONG-urilor", a afirmat Pirpiliu.
Potrivit acestuia, Bucureştiul este menţionat în multe site-uri oficiale din SUA, Marea Britanie sau Franţa, ca un oraş în care oamenii trebuie să se păzească de câinii de pe stradă, existând riscul de a fi muşcaţi şi agresaţi.
Sorina Plăcintă, prim-vicepreşedinte al democrat-liberalilor bucureşteni, a susţinut că PDL este singurul partid implicat "în mod real" în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân şi doreşte ca Bucureştiul să fie "o capitală europeană despre care să nu se mai scrie că e plină de câini".
Cei doi democrat-liberali au spus că datele statistice indică faptul că în România ar exista două milioane de câini fără stăpân, iar în Bucureşti este avansat de către ONG-uri un număr de 40.000, iar de către Prefectură - 100.000. Ei au punctat că tratamentul de îngrijire a unei persoane muşcate de câini ajunge la circa 150 de euro - patru sute de lei vaccinul, la care se adaugă alte costuri medicale.
Campania iniţiată de PDL Bucureşti a debutat pe 14 octombrie şi continuă. Dacă parlamentarii nu vor vota proiectul de lege depus, PDL nu renunţă şi spune că va reveni cu un alt proiect în acest sens, până când lumea va înţelege că această problemă trebuie rezolvată. AGERPRES/(A,AS - Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tomac (PMP): Depunem în Parlament un proiect privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate Partidul Mişcarea Populară (PMP) va depune în Parlament un proiect de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România, proiect pe care l-a elaborat în urmă cu doi ani Comisia prezidenţială pentru sănătate, a anunţat miercuri deputatul Eugen Tomac, preşedintele acestei formaţiuni...
Iulian Crăciun: Voi susţine în Parlament proiecte pentru creşterea gradului de inserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi Iulian Crăciun, candidat ARD într-un colegiu senatorial din sectorul 4, a declarat, luni, că va iniţia un proiect de lege care vizează creşterea gradului de inserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi, categorie din care face parte, şi a criticat faptul că Guvernul nu a acordat atenţia cuvenită Zilei...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Bănicioiu: Legea propusă de PNL privind prevenţia în sănătate - un proiect de amendare a populaţiei PSD este de acord cu dezideratul prevenţiei în sănătate, dar propunerea de lege a PNL pe acest subiect nu are legătură cu prevenţia în sine, ci este un proiect de amendare a populaţiei, a declarat vicepreşedintele social-democrat Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, vineri, într-o conferinţă...
Conservatorii solicită, printr-un proiect depus în Parlament, deblocarea posturilor din sistemul sanitar Conservatorii solicită, printr-un proiect depus în Parlament, deblocarea posturilor din sistemul sanitar în conformitate cu normativele europene, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, deputatul PC Tudor Ciuhodaru.
În România s-au efectuat 580 de intervenţii cu ajutorul chirurgiei robotice În România s-au efectuat 580 de intervenţii cu ajutorul chirurgiei robotice, din care 400 de Institutul Fundeni, 100 la Spitalul Floreasca şi 80 la Cluj, adică în cele trei centre din ţară unde se practică această tehnică, a anunţat joi, în conferinţă de presă, prof. dr. Irinel Popescu, cu prilejul ...