Cele mai citite
 


Un australian a fost diagnosticat cu cancer din eroare şi a suferit o ablaţie a stomacului
luni, 14 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Un australian a fost supus în mai multe rânduri la chimioterapie şi a suferit o ablaţie a stomacului în proporţie de 80% după ce a fost diagnosticat cu cancer din eroare, au relatat duminică mass-media australiene, informează AFP.

Graham Lord, 59 de ani, a pierdut în greutate 20 de kg de la operaţie, efectuată în ianuarie 2010, după o biopsie prost interpretată în 2009.

Potrivit medicilor de la Sydney's Royal North Shore Hospital, eroare revine unui laborator care a diagnosticat un cancer agresiv în ţesuturile pacientului.

'A fost teribil să descopăr că în cele din urmă nu aveam cancer. Am rămas fără grai, nu pot să cred', a declarat Graham Lord pentru Sunday Telegraph. 'Sunt foarte supărat', a adăugat el.

Avocatul pacientului, Anna Walsh, a sesizat Curtea Supremă pentru a obţine 'scuze de la spital', o 'recunoaştere a responsabilităţii şi o compensaţie financiară pentru daunele suferite' de pacient.AGERPRES/(Violeta Gheorghe)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O femeie a refuzat să facă chimioterapie şi a murit la 23 de zile după naştere Ca să poată trăi, Stacie Crimm trebuia să facă chimioterapie, tratament care ar fi obligat-o să renunţe la sarcină. Însă americanca de 41 de ani a hotărât să se sacrifice pentru a da naştere singurului ei copil, scrie 7sur7.be.
Bolnavii de cancer trataţi cu chimioterapie dezvoltă rezistenţă la acest tratament Chimioterapia face ca pacienţii să dezvolte rezistenţă la acest tip de tratament, ceea ce diminuează eficienţa tratării cancerului, avertizează revista ştiinţifică britanică Nature Medicine în ediţia sa de luni.
Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer marchează Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) marchează, pe 4 februarie, Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului, iar preşedintele federaţiei, Cezar Irimia, transmite un mesaj simplu, dar esenţial: "Informaţi-vă!'.
Cercetători americani propun grefe de măduvă osoasă fără chimioterapie, mai puţin periculoase Grefe de de măduvă osoasă fără chimioterapie, prin urmare mai puţin periculoase, vor fi în curând posibile, au anunţat cercetători americani care le-au testat cu succes pe şoareci, relatează AFP.
Noi rezultate arată că Giotrif® (afatinib) a prelungit cu peste un an rata de supraviețuire a pacienților cu cancer pulmonar cu cel mai comun tip de mutație EGFR (del19), comparativ cu tratamentul standard prin chimioterapie • Pacienții cu cancer pulmonar cu alt tip de celule decât cele mici (NSCLC), care prezintă mutații ale Receptorului pentru Factorul de Creștere Epidermal (EGFR) cu deleții în exonul 19, au supraviețuit, în medie, cu un an în plus, dacă au început tratamentul cu afatinib în loc de tratamentul standard...
De ziua lui Hugo Chavez, venezuelenii l-au sărbătorit năşind o sondă petrolieră Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, aflat în prezent în tratament pentru cancer, a fost forţat de împrejurări să-şi serbeze joi cea de-a 57-a aniversare într-un cadru mai mult decât restrâns, dar şi-a invitat simpatizanţii să sărbătorească împreună cu el ziua sa de naştere peste 10 ani, relatează RCTV...