Cele mai citite
 


Un cioban din Dor Mărunt internat cu suspiciune de antrax cutanat
luni, 14 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Un cioban în vârstă de 35 de ani din comuna Dor Mărunt se află internat la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament "Dr. Victor Babeş" din Capitală cu suspiciunea de antrax cutanat.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi, medicul epidemiolog Camelia Truică, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că simptomele bolii au apărut după ce ciobanul a sacrificat o capră.
Potrivit acesteia, cazul este în curs de investigaţie, iar la ora actuală starea generală a bărbatului este bună. AGERPRES/(A - Mirel Tudorache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Suspiciuni de antrax cutanat menţinute la doi tineri, deşi DSV infirmă prezenţa antraxului la animale Tânărul tulcean, în vârstă de 25 de ani, internat vineri în spital cu suspiciune de antrax este în comă iar un consătean de-al lui cu simptome de antrax cutanat se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) sub supraveghere medicală.
Tulcea: Unul dintre tinerii internaţi cu suspiciune de antrax a murit Tânărul de 25 de ani, internat în spital la sfârşitul săptămânii trecute cu suspiciunea de antrax cutanat, a murit duminică seara, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Olt: Evoluţia stării de sănătate a pacienţilor suspectaţi de antrax este bună Cei doi bărbaţi internaţi la Spitalul Caracal cu suspiciune de antrax cutanat au o evoluţie bună a stării de sănătate, potrivit medicului Liviu Radu, directorul unităţii sanitare.
Suspiciune de infectare cu antrax la un bărbat internat la Iaşi Un bărbat în vârstă de 82 de ani este suspectat că ar fi infectat cu antrax şi se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sf. Parascheva' din Iaşi la secţia Izolare din cadrul secţiei de Terapie Intensivă, a informat luni pentru AGERPRES prof.univ.dr. Carmen Dorobăţ, managerul spitalului.
Suspiciunile de antrax la doi bulgari nu s-au confirmat Autorităţile sanitare bulgare au respins suspiciunile că două persoane din regiunea Razgrad (nord-est) s-ar fi infectat cu antrax.
Doi bulgari spitalizaţi cu antrax în oraşul Ruse Corespondentul Agerpres Ivan Radev transmite: Doi bulgari sunt internaţi în spitalul din oraşul Ruse (la graniţa cu România) cu diagnosticul antrax. Potrivit postului naţional de radio, cei doi s-au infectat de la o capră pe care au tăiat-o. Acesta este primul caz de antrax la oameni în regiunea Ruse...