Cele mai citite
 


Campanie pentru un comportament preventiv faţă de diabet
marţi, 15 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul
 

Aproximativ 1.000 de pacienţi din 15 centre de diabet din toată ţara vor fi implicaţi în campania, "Câştigă pas cu pas - Împreună ajungem mai departe", susţinută de Sanofi, prin care se pun la dispoziţie gratuit pedometre pentru contorizarea activităţilor fizice.

Campania promovează practicarea de exerciţii fizice regulate ca metodă dovedită de prevenţie a diabetului şi a complicaţiilor acestuia.
Iniţiatorii campaniei recomandă ca oamenii să alerge, să danseze, să înoate, pe scurt, să facă activitate fizică şi să-şi înregistreze rezultatele pe www.castigapascupas.ro.
Toate distanţele înregistrate vor fi adunate într-un total general la nivel mondial, ilustrând modul în care mişcarea poate contribui în mod pozitiv în managementul glicemiei.
În România, campania "Câştigă pas cu pas" este structurată în două etape, complementare şi concomitente, implicând atât pacienţii cu diabet, cât şi publicul larg.
Prima etapă se va desfăşura în 15 centre de diabet din 14 oraşe ale ţării: Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgovişte, Târgu Mureş, Timişoara, Tulcea şi Vaslui.
În fiecare dintre aceste centre, pacienţii cu diabet, selectaţi de medici pe baza riscului ridicat de a dezvolta complicaţii, vor primi pedometre puse la dispoziţie de compania Sanofi.
Timp de o săptămână, cei aproximativ 1.000 de pacienţi vor putea să-şi contorizeze cu ajutorul pedometrelor activităţile fizice.
Îşi vor calcula paşii şi/sau kilometrii parcurşi, raportând medicilor rezultatele la sfârşitul săptămânii şi înregistrându-le ulterior pe site-ul campaniei www.castigapascupas.ro.
A doua etapă vizează publicul larg, Sanofi invitând toţi românii să facă mişcare şi să intre pe www.castigapascupas.ro pentru a-şi înregistra eforturile fizice.
În acest fel pot dovedi că au o atitudine preventivă împotriva apariţiei diabetului şi îşi pot manifesta, în acelaşi timp, solidaritatea faţă de persoanele cu diabet.
În Bucureşti, aproximativ 200.000 de persoane suferă de diabet zaharat, dintre care peste 250 sunt copii.
Diabetul nu mai trebuie ignorat. În mai puţin de 20 de ani, se estimează că în lume 1 din 12 oameni va suferi de diabet. În prezent, diabetul provoacă 3,2 milioane de decese în fiecare an la nivel mondial.
"Diabetul a devenit o problemă majoră de sănătate, care afectează tot mai mulţi oameni. Potrivit estimărilor actuale, 366 de milioane de persoane din întreaga lume au diabet, iar numărul acestora este în creştere. Există medicamente eficiente şi sigure care tratează diabetul şi le permit pacienţilor să ducă o viaţă normală. Având însă în vedere creşterea continuă a numărului de cazuri noi, este evident că trebuie să facem mult mai mult pentru a educa oamenii despre cum pot preveni şi gestiona diabetul de tip 2. Stilul de viaţă sănătos, bazat pe o dietă adecvată şi exerciţii fizice, aduce o plus valoare chiar şi în managementul diabetului zaharat tip 1, ajutând la menţinerea sub control a glicemiei. De aceea, de Ziua Mondială de Combatere a Diabetului, Sanofi promovează mesajul 'Câştigă pas cu pas'", a declarat Riccardo Perfetti, vice president medical Affairs Sanofi Diabetes.
În România, cei 800 de angajaţi Sanofi au demarat deja lupta împotriva diabetului, angajându-se să promoveze activ campania "Câştigă pas cu pas" prin exerciţiu fizic, dovedind astfel solidaritate faţă de persoanele cu diabet.
"Promovăm mişcarea! Am mai făcut-o până acum prin intermediul altor programe de educaţie şi vom continua să o promovăm, deoarece este mult mai simplu şi mai puţin costisitor să previi o afecţiune, decât să o tratezi. Totodată, primul pas în combaterea diabetului este educaţia. Şi acest lucru încercăm să-l facem prin campania noastră. Vrem să educăm românii, pacienţi sau nu, că fiecare minut în plus de mişcare este benefic pentru sănătatea lor. În plus, încercăm să stimulăm solidaritatea faţă de toţi cei care trebuie să convieţuiască cu diabetul zi de zi", a declarat Ovidiu Saltas-Dabija, director medical Sanofi România. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie pentru un stil de viaţă sănătos, lansată de Ziua Mondială de Combatere a Diabetului Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, marcată anual la nivel global pe 14 noiembrie, Grupul Sanofi în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie au lansat o amplă campanie...
Campanie globală de solidaritate împotriva diabetului 'Împreună putem face MAI MULT' este genericul campaniei lansate vineri de Grupul sanofi-aventis, cu ocazia Zilei Mondiale împotriva Diabetului, sărbătorită anual pe 14 noiembrie în parteneriat cu Federaţia Internaţională de Diabet.
Campanie de prevenire a bolilor cardiovasculare Fundaţia Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie şi Forumul Naţional de Prevenţie, în parteneriat cu Rotary 2241, derulează, în perioada 27 septembrie - 3 octombrie, pentru al treilea an consecutiv, în 30 de oraşe, campania "Promenada Inimilor", cu scopul promovării activităţii fizice ca parte...
Diabetul zaharat - problemă de sănătate publică prioritară! Diabetul zaharat înregistrează o creştere epidemică a numărului de cazuri în România. Cum afecţiunea are implicaţii serioase din perspectiva suferinței persoanelor afectate asupra sistemului sanitar şi financiar, atât prin costurile aferente îngrijirii medicale, cât şi prin resursele necesare...
Program de consiliere pentru persoanele cu diabet Diabetul înregistrează creşteri îngrijorătoare la nivel mondial, a subliniat prof. dr. Maria Moţa, preşedinta Asociaţiei Române a Educatorilor în Diabet (ARED), vineri, cu prilejul lansării unui program de educaţie a pacienţilor cu această boală.
Campanie de informare şi responsabilizare a românilor privind factorii de risc cardiovascular Aproximativ 6.000 de români din toată ţara vor putea beneficia de testări medicale gratuite în cadrul Campaniei care se va derula în perioada 28 mai - 2 iunie 2012, în 18 oraşe, având drept scop conştientizarea în rândul populaţiei a factorilor de risc cardiovascular şi a consecinţelor acestora asupra...