Cele mai citite
 


Circa 552 de milioane de persoane ar putea avea diabet în 2030
marţi, 15 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul
 

Federaţia internaţională de diabet anunţă că unul din zece adulţi ar putea avea diabet în 2030, potrivit ultimelor statistici ale organizaţiei, relatează AP.

Într-un comunicat difuzat luni, organizaţia apreciază că 552 milioane de oameni vor avea diabet în următorii 20 de ani, estimarea bazându-se pe îmbătrânirea populaţiei şi schimbările demografice. Aprecierea include ambele tipuri de diabet, precum şi cazurile încă nediagnosticate. Organizaţia se aşteaptă ca numărul de cazuri să crească cu 90% în Africa, unde bolile infecţioase figurau înainte printre principalele cauze de mortalitate. Fără a include impactul obezităţii în creştere, Federaţia internaţională de diabet spune că datele sunt estimative.

Conform Organizaţiei mondiale a sănătăţii (OMS), în lume există circa 346 milioane de oameni bolnavi de diabet, numărul de decese din cauza acestei boli urmând să se dubleze în 2030. Unii specialişti sunt de părere că numărul mare de cazuri de diabet se datorează mai degrabă vârstei decât obezităţii. Cele mai multe cazuri de diabet sunt de tip 2, afectând îndeosebi persoane de vârstă mijlocie şi fiind legate de creşterea în greutate şi viaţa sedentară. 'Este îngrijorător, pentru că oamenii vor avea o boală serioasă, care-i şubrezeşte şi le scurtează viaţa. Se poate ca acest lucru să nu se petreacă dacă vom interveni corect', spun ei.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Principalele cauze de mortalitate în lume sunt legate de alimentaţia nesănătoasă Alimentaţia nesănătoasă este cunoscută deja pentru consecinţele grave pe care le aduce asupra calităţii şi duratei vieţii, a fost ideea evidenţiată vineri în cadrul simpozionului 'Nutriţie, Sănătate, Longevitate'.
Fitoterapia in diabet In mod special, in ultimii 10 ani, s-au facut cercetari stiintifice amanuntite asupra plantelor utilizate de diverse popoare pentru actiunea lor hipoglicemianta.
Alertă OMS: Numărul adulţilor cu diabet a crescut de patru ori în ultimii 35 de ani Circa 422 milioane de adulţi din întreaga lume suferă de diabet, de patru ori mai mult decât în anul 1980, potrivit primului raport privind cazurile de diabet la nivel mondial publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care subliniază "amploarea enormă" a acestei boli cronice al cărei...
OMS lansează o ofensivă împotriva obezităţii Statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au adoptat luni prin consens o rezoluţie privind oprirea răspândirii obezităţii în lume până în 2020, care include reducerea aportului de sare în alimentaţie cu 30%, creşterea activităţii fizice cu 10% sau taxarea produselor alimentare dăunătoare...
Prematuritatea, una dintre principalele cauze de mortalitate neonatală În România în fiecare an se înregistrează peste 20.000 de copii născuţi prematur şi de nou-născuţi cu greutate mică la naştere.
Specialiştii în diabet avertizează: Efectul reclamelor de la tv - mâncăm mai prost şi mai nesănătos Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. dr. Maria Moţa, a declarat miercuri, într-o conferinţă la Sibiu, că românii mănâncă din păcate mai mult şi mai nesănătos, sunt victimele ambalajelor frumoase şi ale reclamelor agresive de la televizor şi, în plus, dorm tot mai...