Cele mai citite
 


Doar 7% dintre sibienii cu risc de gripă s-au vaccinat
marţi, 15 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar 7 la sută din sibienii cu risc de gripă s-au vaccinat, deşi în judeţ au fost distribuite la medicii de familie 6.435 de doze de vaccin antigripal, a anunţat luni, printr-un comunicat, Direcţia de Sănătate Publică.
"Campania de vaccinare antigripală a debutat la Sibiu la începutul lunii noiembrie, odată cu achiziţionarea de către DSP Sibiu a unei prime tranşe de 6.435 doze de vaccin. În cursul primei săptămâni de vaccinare (31 octombrie - 6 noiembrie) au fost imunizate 454 de persoane", conform DSP.
Cei mai mulţi s-au vaccinat, până acum, bătrânii de peste 65 de ani, fiind vorba de 220 de sibieni, urmaţi de 158 de medici, asistente, care lucrează în spitale şi cămine, la care se adaugă alte 33 de cadre medicale ce acordă asistenţă medicală sau îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt.
În prima săptămână din noiembrie au mai fost vaccinaţi 43 de bolnavi cu afecţiuni cronice de plămâni, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabetici şi astmatici. AGERPRES/(AS - Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Campania de vaccinare antigripală începe pe 1 noiembrie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a primit 42.000 de doze de vaccin antigripal sezonier, campania de imunizare a populaţiei împotriva gripei fiind programată să înceapă luni, 1 noiembrie, prin intermediul cabinetelor medicilor de familie.
Galaţi: A început campania de vaccinare antigripală gratuită la nivelul judeţului Campania de vaccinare antigripală gratuită a început la nivelul judeţului Galaţi, iar din cele aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiecare medic de familie a primit câte 30 de doze.
Caraş-Severin: Cantitatea de vaccin antigripal primită a fost epuizată Campania de vaccinare antigripală destinată unor categorii de populaţie expuse îmbolnăvirilor de tip viral s-a încheiat la nivelul judeţului Caraş-Severin, fiind utilizate mai bine de 6.000 de doze de vaccin antigripal şi fiind epuizată toată cantitatea primită de Direcţia de Sănătate Publică.
Mehedinţi: A început distribuirea dozelor de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat campania de vaccinare antigripală, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Codruţa Vochescu.
Braşov: Peste 5000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a primit în urmă cu două zile 5600 de doze de vaccin antigripal dintr-un număr de 44.545 solicitate, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Prefectura Braşov, purtătorul de cuvânt al DSP, dr. Claudia Bularca.
Galaţi: Campania de vaccinare antigripală stagnează Galaţi, 1dec/Agerpres/- Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul...