Cele mai citite
 


Echipament pentru prevenţia şi diagnosticarea cancerului la sân
marţi, 15 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Femeile au acum opţiunea unei metode neinvazive, neiradiante şi nedureroase de investigaţie, care face posibilă monitorizarea permanentă a evoluţiei unei tumori cu un nou echipament de scanare a sânilor, se arată într-un comunicat de presă remis luni.
Siemens SRL şi Clinic Mirmed-Aslan au inaugurat la Bucureşti ecograful de mare precizie Acuson S2000 ABVS, cel mai modern echipament dedicat prevenţiei şi diagnosticării cancerului la sân.
Aparatul permite vizualizarea în mediul virtual a ţesutului mamar şi ajută astfel la depistarea precoce a formaţiunilor tumorale mamare. Prin scanarea volumetrică şi reconstrucţia tridimensională a structurii sânului, aparatul oferă detalii îmbunătăţite ce cresc precizia diagnosticării şi monitorizării cancerului la sân.
Echipamentul este unicul de acest tip din Bucureşti iar în Europa de Est mai există doar două astfel de aparate.
'În urma achiziţionării acestui dispozitiv medical, clinica are posibilitatea să presteze un serviciu medical de înaltă performanţă, care contribuie la depistarea precoce a leziunilor mamare şi respectiv la scăderea mortalităţii determinate de cancerul de sân. Depistarea acestuia într-o fază incipientă face ca rata de succes în procesul de vindecare să fie foarte ridicată', a declarat Raluca Petriş, managerul clinicii, potrivit sursei citate.
Ecograful Acuson S2000 ABVS dezvoltat de Siemens este primul sistem multifuncţional cu ultrasunete, de scanare volumetrică automată a ţesutului mamar şi reprezintă un adevărat salt tehnologic în piaţa echipamentelor medicale.
Acesta redă automat imagini 3D cu navigare în volum şi afişarea planurilor tomografice. Astfel, spre deosebire de sistemele convenţionale cu ultrasunete, ABVS permite o perspectivă completă 3D asupra ţesutului mamar, ce creşte precizia identificării şi diagnosticării leziunilor de la nivelul sânilor.
La examinarea cu noul ecograf dezvoltat de Siemens este necesară o minimă compresie, ceea ce înseamnă că pacientele de orice vârstă se vor simţi mult mai confortabil.
Principalul beneficiu este însă cantitatea zero de radiaţii emise în timpul scanării.
Este o investigaţie oricând şi oricât repetitivă. Imaginile astfel achiziţionate sunt memorate în staţia de lucru şi pot fi accesate de fiecare dată pentru a urmări şi a face comparaţii între scanări.
Totodată, aparatul reduce mult timpul alocat unei scanări. Dacă o scanare clasică durează în medie 30 minute la fiecare sân, cu noul aparat investigaţia se realizează acum în aproximativ 10 minute pentru fiecare sân.
'Sistemul ABVS aduce o nouă perspectivă în acurateţea diagnosticului noninvaziv în patologia mamară şi îmbunătăţeşte în mod decisiv eficienţa şi calitatea examinărilor cu ultrasunete. Tehnologia acustică cu care este dotat ecograful Acuson S2000 ABVS furnizează un sistem optimizat pentru obţinerea unor rezultate imagistice de excepţie şi permite scanarea volumetrică automatizată, satisfăcând astfel cele mai complexe cerinţe în domeniul medicinei obstetrice şi ginecologice', precizează dr. Adrian Comănici, colaborator al clinicii.
"Pentru Siemens, inaugurarea acestui aparat în România este de o importanţă desăvârşită. În Europa de Est mai există doar două astfel de aparate. Ne mândrim cu faptul că putem sprijini, prin tehnologiile de ultimă oră oferite, lupta împotriva cancerului la sân, care reprezintă 33% din totalul cazurilor de cancer înregistrate în rândul femeilor", susţine Cristian Secoşan - CEO Siemens SRL.
Un studiu publicat în 2008 arată că ilustrările cu ultrasunete, adiţionale mamografiilor obişnuite, au ajutat la depistarea cancerului în 28% din cazuri.
Folosirea ultrasunetelor pentru depistarea cancerului mamar este recomandată femeilor care au ţesut mamar dens, razele X fiind mai puţin eficiente.
De asemenea, folosirea acestui echipament este indicată mai ales pacientelor care trebuie să urmărească evoluţia postoperatorie la intervale mai scurte decât cele minimum şase luni necesare în cazul mamografiilor.
'Acest echipament demonstrează încă o dată dinamica extraordinară pe care o prezintă ultrasonografia în ultimii ani. Metoda este noniradiantă, fiind bazată pe aplicaţii clinice precise. Deoarece are o rezoluţie foarte bună, se extinde accelerat şi devine tot mai accesibilă. Nu în ultimul rând, existenţa echipamentului într-un centru universitar de prestigiu cum este oraşul Bucureşti va avea valoare adăugată şi pe segmentul de educaţie medicală, tot mai important în ultimii ani', a subliniat prof. dr. Radu Badea, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Ultrasonografie din România. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancerul de sân ereditar poate fi prevenit Aproximativ 10% din cancerele de sân sunt moştenite. Femeile care sunt expuse la un astfel de risc pot preveni apariţia cancerului mamar printr-un test genetic BRCA. Testul are scopul de a identifica mutaţii ale genelor BRCA 1 şi BRCA 2, responsabile de apariţia cancerului de sân şi...
Luna Internaţională de luptă împotriva cancerului pulmonar Liga Română de Cancer lansează, în luna noiembrie, o campanie de informare şi educare privind implicaţiile cancerului la plămâni, sub mesajul ''Respiră adânc şi gândeşte-te bine!'', se arată într-un comunicat de presă.
Campanie împotriva cancerului la sân: Prevenţia - extrem de importantă la femeile de peste 45 de ani Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Liga Română de Cancer desfăşoară în luna octombrie campania de informare despre cancerul de sân "Nu am făcut destul", cu mesajul "Acum este rândul tău să ai grijă de mama ta!", cea de-a treia ediţie la nivel naţional pe această temă fiind lansată...
În România, în 2011, 6.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer mamar În România, în 2011, au fost diagnosticate 6000 de femei cu cancer la sân, incidenţa acestei afecţiuni crescând lent dar continuu în ultimii ani, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Ion Stoian de la Gynecoland, cu prilejul simpozionului 'Managementul Diagnostic şi Terapeutic al Tumorilor Mamare'...
Braşov: Campanie de diagnosticare pentru cancerul de sân Asociaţia Bolnavilor de Cancer (ABC) şi Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov (CDTO) au demarat miercuri o amplă campanie de diagnosticare pentru cancerul de sân "Mergi la Control! Acesta nu trebuie să fie un privilegiu".