Cele mai citite
 


Maramureş: Maternitate modernizată pe banii Consiliului Judeţean
duminică, 6 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare a fost reabilitată cu fonduri alocat de Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş.
Preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man, a declarat, vineri, pentru AGERPRES că pentru modernizarea secţiei maternitate a fost alocată suma de 250.000 de lei.

'Încercăm să sprijinim sistemul de sănătate atât cât ne permite bugetul. Sigur am dori să facem mai mult şi suntem conştienţi că ar trebuie să alocăm sume mult mai mari, însă încercăm să le facem pe toate pas cu pas', a precizat Man.

Medicul şef al secţiei Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Dorina Micle, a spus că din fondurile alocate de instituţia judeţeană au fost reabilitate 12 saloane pentru mame, precum şi una dintre sălile de naştere.

'După terminarea lucrărilor de modernizare, confortul pacienţilor s-a schimbat vizibil, avem mai multă ambianţă şi un spaţiu mult mai luminos şi plăcut. Ministerul Sănătăţii a contribuit la dotarea cu aparatura necesară în sala de naştere, iar CJ Maramureş a fost cel care a sprijinit partea de refacere a saloanelor, holurilor şi a altor utilităţi. Practic, în acest moment avem cea mai modernă şi mai dotată secţie de maternitate la nivel judeţean', a declarat dr.Dorina Micle.

Ministerul Sănătăţii a asigurat achiziţionarea materialelor şi dotarea a două săli de naştere cu echipamente de ultimă generaţie printre care se află o masă de resuscitare a bebeluşilor, imediat după naştere care este dotată cu sisteme de încălzire, ventilaţie, tuburi de oxigen şi aparat de măsurare a nou născutului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.
Maramureş: Operaţii 3D cu un aparat Einstein Vision, aflat în probe la SJU Medicii chirurgi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare vor putea efectua colecistectomii laparoscopice 3D, respectiv operaţii pentru reducerea stomacului (chirurgia obezităţii sau chirurgia bariatrică), cu aparatul Braun Einstein Vision, aflat în probă în unitatea medicală, precizează un...
Maramureş: SJU Baia Mare va investi peste un milion de euro în dotarea cu tehnică medicală Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare va intra începând de anul viitor într-un proces accelerat de dotare cu echipamente şi tehnologii medicale de ultimă generaţie, urmând a fi alocaţi peste un milion de euro în acest sens, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul unităţii, ec. Sorina Pintea.
Maramureş: Spitalul judeţean de Urgenţă, în proces de reabilitare şi modernizare Baia Mare, 14 aug /Agerpres/- Executantul lucrării de reabilitate şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare cât şi administraţia instituţiei medicale au precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă comună la care a participat preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu şi managerul...
Maramureş: Investiţie de 850.000 de euro în modernizarea UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare a dat, vineri, în folosinţă noua Unitate de Primiri Urgenţe amenajată la parterul clădirii de 11 etaje.