Cele mai citite
 


Ladislau Ritli: La rectificarea bugetară ne aşteptăm să primim 1,2 miliarde lei
marţi, 15 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a anunţat luni, în conferinţă de presă, că a solicitat pentru rectificarea bugetară 1,2 miliarde lei - sumă necesară pentru asigurarea plăţilor medicamentelor, spitalelor şi pentru programul de de securitate transfuzională.
"Este un efort enorm din partea Guvernului, noi am solicitat mai mult dar probabil vom primi această sumă. Banii vor ajunge pentru perioada rămasă până la sfârşitul anului şi primele 15 zile din luna ianuarie", a spus ministrul Sănătăţii.
În legătură cu pachetul minim de servicii medicale, oficialul a precizat că la mijlocul lunii decembrie se va finaliza o listă negativă pentru serviciile medicale asigurate. Această listă negativă va elimina investigaţiile foarte scumpe care vor fi recomandate numai atunci când este cazul.
Medicamentele extrem de scumpe cum sunt o serie din cele necesare terapiei oncologice vor fi şi ele recomandate numai în situaţiile în care le sunt indicate anumitor pacienţi. S-a constatat, a mai spus ministru, că la o serie de forme de cancer răspund foarte bine terapiile clasice care constă în doar 6.500 de lei pe bolnav, comparativ cu cele scumpe care sunt de 20 de ori mai costisitoare pe bolnav.
Acesta a adăugat că o serie de servicii medicale nu vor mai fi finanţate iar altele vor fi parţial finanţate.
El s-a referit la faptul că pentru serviciile medicale care nu vor mai fi suportate de la buget vor exista asigurări complementare de sănătate.
În legătură cu asigurările private de sănătate, Ritli Ladislau a opinat că acestea trebuie reglementate, întrucât spre deosebire de asigurările sociale de sănătate aici se plăteşte în funcţie de risc şi de aceea se impune o reglementare ca să asigure accesibilitatea întregii populaţii.
"Întregul buget al casei la care se adaugă şi o treime din bugetul de stat vor asigura pachetul de bază. Ar fi necesare terapiile personalizate, a mai spus ministrul Sănătăţii dar ne lipsesc tehnicile de investigaţii", a mai spus ministrul Sănătăţii. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, prezent la şedinţa comisiei de sănătate din Senat Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, marţi, în cadrul şedinţei comisiei de sănătate din Senat, că prioritatea pe care şi-a propus-o pentru mandatul său este realizarea unui program naţional privind cancerul de col uterin.
Ladislau Ritli: Nu a fost o criză de opioide, ci au fost disfuncţionalităţi Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu a fost vorba despre o criză de un anumit tip de morfină, ci de disfuncţionalităţi.
Ladislau Ritli: Nu am desfăşurat nicio activitate care ar putea fi incompatibilitate sau conflict de interese Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Ladisalu Ritli, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că atât în perioada mandatului de ministru, cât şi în timpul exercitării celorlalte funcţii ocupate nu a desfăşurat nicio activitate care ar fi putut reprezenta incompatibilitate sau ar fi putut constitui conflict...
Un procent de 3% dintre bolnavii de diabet sunt copii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a atras atenţia în conferinţa de presă prilejuită de Ziua Mondială de luptă împotriva diabetului, că aceasta este o afecţiune în creştere. Îngrijorător este faptul că diabetul este în creştere la copii şi adolescenţi, care, spre deosebire de perioadele de până acum...
Ladislau Ritli: Noua lege a sănătăţii ar putea fi finalizată până la sfârşitul acestei luni Ministrul Sănătăţii Ritli Ladislau a declarat joi, la Suceava, că noua lege a sănătăţii ar putea fi finalizată până la sfârşitul lunii aprilie.
Silviu Morariu(PC): Ministrul Sănătăţii, cea mai mare decepţie personală din toată echipa guvernamentală Coordonatorul Departamentului de Sănătate al Partidului Conservator (PC), dr. Silviu Morariu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, este 'cea mai mare decepţie' a sa şi că acesta ar gestiona 'un program de eutanasiere a poporului...