Cele mai citite
 


Program de supraspecializare pentru asistentele medicale
marţi, 15 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asistentele medicale din secţiile de chirurgie şi terapie intensivă vor putea beneficia de un program de supraspecializare de şase luni care se va desfăşura în Elveţia, la Lausanne, a anunţat luni prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş".
Pentru selecţia celor 10 asistente din România va fi o întâlnire la Bucureşti în luna aprilie 2012, programul urmând să înceapă în octombrie anul viitor.
Pentru asistentele medicale selectate se va asigura suportul financiar pentru deplasare, cazare masă şi training a precizat medicul. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...
Unităţi de terapie intensivă arşi grav înfiinţate în spitalele de urgenţă mari - proiect ministerul Sănătăţii (MS) vrea să înfiinţeze "unităţi de terapie intensivă arşi grav" cu cel mult zece paturi în spitalele mari de urgenţă, în care angajaţii vor primi un spor de muncă de 100%, noile structuri urmând să se ocupe de astfel de cazuri în timp real şi în regim de maximă urgenţă.
Secţie nouă de terapie intensivă nou-născuţi la Marie Curie; investiţie de peste 2,1 milioane de euro O nouă secţie de terapie intensivă nou-născuţi a fost inaugurată marţi la spitalul Marie Curie din Capitală, investiţia totală ridicându-se la peste 2,1 milioane de euro.
Prof. dr. Mircea Beuran: Un program pentru Terapie Intensivă este necesar Ministerul Sănătăţii va avea din 2013 un program naţional pentru ATI (Anestezie - Terapie Intensivă) şi traumă, având în vedere că numărul persoanelor care ajung în spital cu politraume este tot mai mare iar la nivel mondial acest lucru este catalogat drept pandemie.
Cei doi pacienţi de la Spitalul SRI au o stare generală bună; au fost scoşi de la Terapie Intensivă Cei doi pacienţi internaţi la Spitalul SRI au fost transferaţi luni de la Terapie Intensivă în Secţia de chirurgie plastică şi reparatorie, prezentând o stare generală bună.
Serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică primesc finanţare de aproximativ 1,5 milioane franci elveţieni Două proiecte menite să îmbunătăţească prin programe de formare calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital, precum şi calitatea serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică, primesc o finanţare în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni prin intermediul unui...