Cele mai citite
 


Satu Mare: Analize gratuite pentru 2.000 de sătmăreni
marţi, 15 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare a început luni un studiu privind evaluarea riscului cardiovascular, în primele două zile urmând să fie testate circa 2.000 de persoane din municipiul reşedinţă de judeţ.
Potrivit preşedintelui CJ Satu Mare, Csehi Arpad, în urma studiului se va crea o strategie pe termen lung pentru reducerea mortalităţii, judeţul Satu Mare fiind primul pe ţară la numărul deceselor cauzate de bolile cardiovasculare. Conform statisticilor, aproximativ 60% din decesele din judeţ sunt cauzate de bolile cardiovasculare.
"După acest studiu se pot face strategii şi se pot urmării pacienţii. În primele două zile vom efectua analize gratuite pentru 2.000 de sătmăreni, după care ne vom deplasa la Carei şi Negreşti Oaş", a declarat Csehi Arpad.
În total, în cadrul "Studiului privind evaluarea riscului cardiovascular pe baza parametrilor metabolismului glucidic şi lipidic, a greutăţii şi a tensiunii arteriale a populaţiei în judeţul Satu Mare" va fi evaluată starea de sănătate a 4.000 de persoane din judeţ. Costul estimat este de 420.000 de lei.
Specialiştii vor analiza factorii de risc cardiovascular, cei influenţabili: greutate, indice masă corporală, circumferinţă abdominală, tensiune arterială, fumat, colesterol total, colesterol HDL, colesterol LDL, trigliceride, glicemia, dar şi factorii neinfluenţabili: vârsta, înălţime, antecedente personale (AVC, infarct miocardic), antecedente heredocolaterale.
Potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Statistică Satu Mare, judeţul ocupă ultimul loc pe ţară la speranţa medie de viaţă, cu 70,5 ani, faţă de 73,47 cât este media naţională. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Provocări în domeniul sănătăţii descoperite în urma campaniei de informare şi de screening cardiovascular derulată în Sebiş, jud. Arad Consiliul Judeţean Arad şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, împreună cu membrii Comisiei Consultative (din care fac parte Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Patronatul Medicilor de Familie Arad...
Galeria Real împreunã cu Sensiblu şi MEDCO realizeazã cu ocazia Zilei Inimii testãri gratuite de tensiune arterială şi indice de masã corporalã În weekendurile 29-30 septembrie şi 6-7 octombrie, în 13 locaţii din 11 oraşe, personal specializat va face testãri şi va oferi sfaturi celor interesaţi.
Nivelul de colesterol trebuie urmărit din jurul vârstei de 35 de ani (studiu) Bolile cardiovasculare sunt provocate în principal de depozitele de colesterol de pe pereţii arterelor, iar un studiu realizat recent de cercetători americani şi publicat în revista Circulation arată că un nivel uşor ridicat al colesterolului între 35 şi 55 de ani creşte semnificativ riscul de infarct...
Satu Mare: Peste 75% din populaţie, obeză sau supraponderală Peste 75% din populaţia activă a judeţului Satu Mare, de peste 20 de ani, este obeză sau supraponderală, relevă un studiu realizat de Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare cu scopul reducerii deceselor cauzate de bolile cardiovasculare.
Satu Mare: Consultaţii oftalmologice gratuite şi semnături pentru o lege a prevenţiei la sediile PNL Organizaţia judeţeană de femei a Partidului Naţional Liberal (PNL) Satu Mare a lansat luni o acţiune de efectuare de consultaţii oftalmologice gratuite şi de strângere de semnături pentru o lege a prevenirii îmbolnăvirii, campanie ce se desfăşoară la mai multe sedii din judeţ.
Arad: Studiu de evaluare a sănătăţii populaţiei Arad, 15 ian /Agerpres/- Consiliul Judeţean Arad a derulat împreună cu compania Houston un studiu de evaluare a stării de sănătate a populaţiei din comuna Ghioroc, concluziile acestui studiu fiind prezentate joi, în cadrul unei conferinţe de presă.