Cele mai citite
 


Fertilizarea in vitro (FIV) la Centrul Medical Shemer din Israel
marţi, 15 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

 

 

 

FIV este tratamentul infertilitatii majore si care a facut fericite mai multe mii de cupluri fara copii, in timpul celor treizeci de ani de cand a fost aplicat de catre cercetatorii britanici Steptoe & Edwards.

 

Exista sperante pentru un HCG (Gonadotropina corionica umana sau hormonul sarcinii ) pozitiv. Din momentul in care mai multe ovule sunt fecundate in timpul procesului, in multe cazuri, unele sunt pastrate inghetate profund in azot lichid timp de multi ani, pentru a fi dezghetate atunci cand familia doreste sa se extinda, sau daca primul transfer nu a fost reusit. In unele cazuri, deoarece a fost transferat mai mult de un embrion, se dezvolta o sarcina multipla.
 
Ocazional, daca este necesar si la cererea cuplului, in cazul tripletilor sau mai multor copii, specialistii ar putea sugera sa se reduca numarul acestora.
 
Reducerea fetala, lasand doar doi copii sa se dezvolte in continuare, imbunatateste sansele acestora de a ajunge in siguranta la nastere dupa aducerea sarcinii la termen, dar creeaza un nou risc – nasterea prematura sau chiar avortul. Pentru a evita aceste riscuri, in unele tari (Anglia, de exemplu), numai doi embrioni sunt replantati conform legii.
 
Noi nu avem o astfel de lege, dar cuplurile pot decide intotdeauna impreuna cu personalul profesionist cu privire la numarul de embrioni transferati. Fertilizarea in vitro (FIV) este utilizata atunci cand alte metode sau tehnologia de reproducere asistata au esuat, din motive de infertilitate masculina sau feminina. Ovulele sunt extrase din ovarele femeii dupa ce au fost stimulate hormonal, apoi fertilizate de spermatozoizi in afara uterului femeii, in laborator. Dupa o zi, ouale fertilizate - EMBRIONI PROASPETI - care s-au dezvoltat in mod corespunzator, sunt transferate in uterul viitoarei mame, cu intentia de a se instala o sarcina reusita. La 10-12 zile dupa re-implantare, se efectueaza un test de sange pentru mai multe detalii profesionale.

ICSI - Injectarea intracitoplasmatica a spermei

In cazurile de structura si / sau motilitate deteriorata a spermei, este acum disponibila o tehnica nou dezvoltata de micromanipulare - ICSD. Sub un microscop performant, sperma lenta este sprijinita in mod direct sa patrunda in ovul. Aceasta metoda este o mare realizare in tratamentul infertilitatii masculine, favorizand sarcini care erau imposibil de realizat.
 
Sperma este acum recuperata chiar si in cazurile de ejaculare aspermica - lipsa completa de spermatozoizi din lichidul ejaculat, fie din canalele de sperma, sau direct de la o biopsie testiculara (mostra de tesut). De fapt, suntem mandri de faptul ca o echipa israeliana, condusa de Prof. Shlomo Mashiach, unul dintre cei mai mari cercetatori din domeniul infertilitatii, au obtinut sarcina pentru prima data in lume din tesuturi testiculare!
 
Odata preluata, sperma este folosita in fiecare ICSI, iar restul este pastrat in stare de congelare profunda pentru teste suplimentare, daca si la momentul cand va fi necesar.
 
ICSI este o procedura efectuata de catre medici special instruiti si calificati in mod exceptional, folosind echipamente ultramoderne, foarte scumpe.

 

Pentru informatii suplimentare, cereri oferta accesati:www.medsantours.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sarcina dupa varsta de 40 de ani Conform statisticilor multe femei intarzie din ce in ce mai mult sa devina mame, fie din cauza carierei, pentru ca nu gasesc partenerul potrivit sau vor sa creeze un context cat mai potrivit inainte nasterii unui copil, ajungand astfel sa devina mame chiar si la 40 de ani.
ProVita- Diagnostic și tratament inaugurează noul Centru de Fertilizare in vitro Începând cu data de 1 septembrie, ProVita - Diagnostic și tratament inaugurează o nouă specializare, prin deschiderea unui Centru de Fertilizare in vitro în cadrul clinicii din str. Alexandrina nr 20 - 22, sector 1, București.
Fertilitate Obtinerea unei sarcinii si nasterea unui copil reprezinta pentru 10% dintre cupluri o provocare marcata de esecuri. Numim sterilitate incapacitatea de a obtine sarcina dupa un an de raporturi sexuale neprotejate. Termenul de infertilitate este utilizat pentru imposibiliatea mentinerii...
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
Clinica Fertilia anunta lansarea programului national „Saptamana de aur a fertilitatii” Fertilia, centrul medical ultraspecializat in infertilitate, medicina materno-fetala si ginecologie complexa lanseaza programul national ”Saptamana de aur a fertilitatii”, special creat pentru cuplurile infertile care vor beneficia de o reducere de 50% la procedurile de fertilizare in vitro....
Franţa: Primii spermatozoizi umani creaţi în laborator Cercetători francezi afirmă că au reuşit să obţină, pentru prima oară, gameţi bărbăteşti umani in vitro. Progresele înregistrate în medicina regenerativă pot fi utile şi în asistenţa medicală pentru reproducere. Mai multe echipe de cercetători din diferite părţi ale lumii lucrează la crearea de spermatozoizi...