Cele mai citite
 


Ghidurile de practică medicală, funcţionale
duminică, 6 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ghidurile de practică medicală sunt funcţionale începând cu 1 septembrie, a anunţat, vineri, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, în cadrul unei conferinţe de presă.
El a spus că este obligaţia spitalelor să pună în practică ghidurile.
Totodată, până la 31 decembrie, trebuie iniţiate protocoalele terapeutice care vor sta la baza încheierii contractului de furnizare de servicii medicale cu Casele de Asigurări de Sănătate Judeţene şi a Municipiului Bucureşti.
Protocoalele terapeutice se vor elabora pe baza recomandărilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii şi vor fi validate de Comisia de transparenţă a ministerului, a precizat ministrul.
Referindu-se la cele 10 zile libere fără plată, ministrul a spus că împreună cu conducerea ministerului se gândeşte la o modalitate prin care sistemul de sănătate să nu sufere.
Ion Bazac a spus că insistă pentru programul european de lucru şi că se va lua în considerare în cadrul discuţiilor de săptămâna viitoare cu reprezentanţii Colegiului Medicilor sistemul francez 'demi jour'.
'Vom da posibilitate medicilor să consulte pacienţii în mediul privat în ambulatoriu după program, iar o parte dintre banii încasaţi să vină la stat', a arătat demnitarul.
Referindu-se la acceptare grilei de salarizare unice, ministrul a spus că aceasta a fost în mare parte acceptată de reprezentanţii salariaţilor.
Potrivit ministrului, problema tichetelor pentru sănătate rămâne în dezbatere, urmând ca săptămâna viitoare să fie realizate un sondaj în acest sens.
În ceea ce priveşte proiectul de construire a 28 de spitale al fostului ministru, Eugen Nicolăescu, Ion Bazac a spus că efortul finaciar ar fi foarte mare, afirmând că vor fi construite 15 spitale, şapte dintre acestea cu efort bugetar şi celelalte cu parteneriat public privat.
În ceea ce priveşte spitalele universitare, Bazac a spus că acestea vor fi conduse de cadre didactice universitare.
Referindu-se la programul de informatizare iniţiat de fostul ministru Nicolăescu, Bazac a arătat că acesta a fost oprit în urma raportului unei comisii a ministerului care indica blocarea plăţilor şi un audit de specialitate.
'Plăţile se realizau printr-un acreditism. Auditul a recomandat blocarea proiectului. Din 22 de milioane de dolari se plătise o jumătate. Vom încerca să găsim calea de recuperare a banilor', a susţinut ministrul Sănătăţii.
În ceea ce priveşte copilul născut şi declarat decedat şi din nou declarat în viaţă de la Oradea, Bazac a spus că în acel caz a fost vorba de o culpă medicală investigată de Colegiul Medicilor.
Demnitarul a precizat că în septembrie va înainta în Parlament legea malpraxisului care va reglementa astfel de cazuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Policlinica Institutului "Parhon" a fost redeschisă luni; modernizarea a costat 1,7 milioane de lei Policlinica de la sediul Institutului Naţional de Endocrinologie 'C.I. Parhon' a fost redeschisă luni, în urma finalizării lucrărilor de consolidare, modernizare, recompartimentare, mansardare şi reconfigurare ale spaţiilor acestui corp de clădire.
Covasna: Sanitas încheie protocoale cu fiecare spital privind activitatea medicală ce va fi prestată în timpul grevei generale Activităţile medicale prestate de angajaţii din sistemul sanitar din judeţul Covasna pe perioada grevei generale, care va fi declanşată săptămâna viitoare pe termen nelimitat, vor fi stipulate într-un protocol care va fi încheiat între Sindicatul Sanitas şi fiecare unitate medicală.
Policlinica spitalului municipal şi un liceu din Hunedoara vor fi reabilitate cu fonduri europene Policlinica Spitalului municipal "Alexandru Simionescu" şi Colegiul Economic "Emanuil Gojdu", ambele din municipiul Hunedoara, vor fi reabilitate în baza a două proiecte în valoare totală de 3,32 milioane de euro, din care 2,12 milioane de euro reprezintă finanţare nerambursabilă din fonduri europene...
Policlinica Institutului Naţional de Endocrinologie 'C.I. Parhon' va fi redeschisă luni Policlinica de la sediul Institutului Naţional de Endocrinologie 'C.I. Parhon' va fi redeschisă luni, în urma finalizării lucrărilor de consolidare, modernizare, recompartimentare, mansardare şi reconfigurare ale spaţiilor acestui corp de clădire, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu...
Policlinică pentru elevi şi studenţi în Campusul din Regie Studenţii şi elevii din Bucureşti vor beneficia, de anul viitor, cel mai probabil din luna martie, de o policlinică în Campusul din Regie, cu cabinete de specialitate şi laboratoare de analize, a declarat, marţi, primarul general Sorin Oprescu.
Bistriţa-Năsăud: Policlinica din Năsăud, modernizată cu peste două milioane de lei din bani europeni Lucrările de modernizare a policlinicii din oraşul Năsăud, judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost finalizate după mai bine de doi ani de la începerea acestora, în baza unui proiect cu fonduri europene, prin care administraţia locală a primit o finanţare nerambursabilă de peste două milioane lei, potrivit unui...