Cele mai citite
 


Botoşani: Deficit de 600 de angajaţi în spitalele din Botoşani
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din judeţul Botoşani au un deficit ridicat de personal, estimat la peste 600 de posturi, se arată într-un document întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Raportul, care a fost transmis Ministerului Sănătăţii, arată că Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati', Spitalul Municipal Dorohoi şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă ar trebui să angajeze 604 medici, asistenţi, infirmiere, îngrijitoare sau şoferi de ambulanţă pentru a respecta normativele de personal în vigoare.
Cel mai mare deficit de personal se înregistrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati', care are nevoie de 490 de posturi. Dintre acestea, 45 sunt destinate medicilor, 192 personalui sanitar mediu şi asistenţilor medical cu studii superioare şi 252 personalui medical auxiliar.
Managerul spitalului, medical Ovidiu Mimor, a precizat marţi că încadrarea la nivelul maxim prevăzut de normative este imposibilă, însă cere deblocarea posturilor cheie, pentru a acoperi plecările angajaţilor în străinătate.
'Nu avem cum să încadrăm atâţia oameni acum, pentru că ar fi mult prea mult personal, însă este bine să se deblocheze aceste posturi pentru că am acoperi mai uşor posturile libere prin demisii sau concedii fără plată ", a declarat Mimor.
La Spitalul Municipal Dorohoi sunt necesare 49 de posturi spre a fi ocupate, iar la Serviciul Judeţean de Ambulanţă sunt necesare 35 de posturi, din care şase medici. AGERPRES/(A-Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Botoşani: Câteva zeci de cadre medicale părăsesc anual sistemul sanitar pentru a lucra în străinătate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani a înregistrat, în acest an, aproximativ 30 de cereri ale cadrelor medicale care intenţionează să profeseze în străinătate, se arată într-un raport făcut public, luni, de autoritatea sanitară.
Botoşani: Criză de personal la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani se confruntă cu o gravă criză de personal.
Botoşani: Un pacient transportat cu ambulanţa a agresat o asistentă Un bărbat în vârstă de 38 de ani a agresat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o asistentă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi a distrus geamurile autospecialei de salvare.
Botoşani: Grevă de avertisment în Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Peste 1.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani participă, miercuri, la o grevă de avertisment în semn de protest faţă de inechităţile din sistemul sanitar, a declarat, pentru AGERPRES, liderul sindical din spital, Lia Temciuc.
Botoşani: Prefectul cere Ministerului Sănătăţii o verificare a activităţii DSP, după scandalul neautorizării Sanatoriului Podriga Botoşani, 3 iun/ Agerpres/- Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, a solicitat ministrului Sănătăţii să dispună o anchetă la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în urma scandalului legat de neautorizarea sanitară a Sanatoriului Podriga.