Cele mai citite
 


Contribuţiile pentru activităţi independente ar putea fi plătite la ANAF, din 2012
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Finanţelor Publice intenţionează ca, cel mai probabil din 2012, plata contribuţiilor sociale pentru activităţi independente să fie mutată de la casele de asigurări de sănătate către Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală /ANAF/, a anunţat marţi Dan Lazăr, secretar de stat în MFP, într-un seminar pe fiscalitate.
"Pentru viitor ne propunem să continuăm să oferim prin Codul Fiscal simplificare şi predictibilitate pentru contribuabili. Una dintre măsuri vizează mutarea achitării contribuţiilor sociale pentru activităţi independente de la Casele de Asigurări la ANAF", a spus reprezentantul Ministerului de Finanţe.
Alte modificări în domeniul fiscal avute în vedere de autorităţi vizează introducerea sistemului de raportare IFRS pentru sistemul financiar începând cu 2012 şi introducerea pentru unele activităţi precum taximetria a posibilităţii de a opta între plata contribuţiilor în sistem normal sau plata anticipată a acestora în baza normelor de venit.
De asemenea, Ministerul de Finanţe va prelungi posibilitatea reducerii cu 50% a penalităţilor pentru contribuţiile neachitate până la 30 iunie 2012.
De asemenea, MFP a anunţat introducerea, din 2013, a principiului opţiunii, contribuabilii putând alege fie plata anticipată a impozitului pe profit fie achitarea acestuia în sistem real, aşa cum se întâmplă în prezent.
"În afara modificărilor ce urmează să fie făcute, cred că am simplificat deja destul de mult Codul Fiscal prin crearea Declaraţiei unice, introducerea depunerii trimestriale a declaraţiei pentru micii contribuabili, prin reducerea penalităţilor dar şi prin introducerea datei de 25 a lunii pentru depunerea tuturor declaraţiilor. În total am redus de la 491 la 250 numărul taxelor fiscale şi parafiscale, şi vrem să continuăm acest proces", a conchis Dan Lazăr, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice. AGERPRES/(AS - Mario Creţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
Vasile Cepoi: Soluţia de a trece colectarea la CNAS, cel puţin pentru moment, nu este o prioritate (interviu) Dr. Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a evidenţiat într-un interviu acordat AGERPRES că o parte dintre modificările pe care şi le propune noua lege a Sănătăţii vor fi introduse deja dinainte de a fi gata noul act normativ. Este vorba despre reorganizarea spitalelor, înfiinţarea...
Braşov: Facturi de milioane de lei neachitate de CJAS spitalelor Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov are de achitat spitalelor de stat şi private din Braşov facturi ce însumau la sfârşitul lunii octombrie 9.449.000 lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul de contractări al CJAS, dr. Luminiţa Niţu.
Ioana Ursu, noul secretar de stat în MS, va coordona, printre altele, politica medicamentului Ioana Ursu este noul secretar de stat cu atribuţii principale în politica medicamentului, informează Ministerul Sănătăţii.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...