Cele mai citite
 


Covasna: Numărul persoanelor care apelează la ajutorul Crucii Roşii a crescut cu 40%
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul persoanelor care apelează la ajutorul Crucii Roşii a crescut cu aproape 40% în judeţul Covasna.
Directorul filialei judeţene, Papp Adolf, a declarat pentru AGERPRES că nivelul de trai al oamenilor a scăzut simţitor, dovadă faptul că numărul persoanelor care solicită ajutorul Crucii Roşii pentru a depăşi greutăţile materiale a crescut iarna trecută cu aproape 40% faţă de anul anterior şi continuă să se menţină la acelaşi nivel.
Papp Adolf a declarat că în această iarnă Crucea Roşie va ajuta cu alimente de bază aproximativ 1.200 de familii din judeţ în cadrul Programului de iarnă pe care l-a iniţiat în urmă cu 20 de ani cu sprijinul unor sponsori din străinătate.
Ajutoarele vor fi distribuite lunar în perioada decembrie 2011-martie 2012, iar pentru ca alimentele să ajungă la persoanele nevoiaşe care au cu adevărat nevoie de ele, Crucea Roşie Covasna va face în acest an o verificare mai riguroasă a veniturilor solicitanţilor.
'În acest scop căutăm voluntari care să efectueze anchete sociale pe teren. Sunt mulţi oameni nevoiaşi care au nevoie de sprijin, dar sunt şi dintre aceia care lucrează la negru şi vin cu acte să ne arate că nu au din ce trăi. Pe aceştia din urmă vrem să-i excludem şi să-i ajutăm pe cei cu nevoi reale', a declarat directorul Crucii Roşii Covasna.
Acesta a mai spus că, din păcate, pe măsură ce criza economico-financiară s-a accentuat numărul sponsorilor şi a sumelor donate a scăzut, iar fără sprijin din străinătate Programul de iarnă ar întâmpina dificultăţi.
În cadrul acestui program, Crucea Roşie Covasna a distribuit anual între 30 şi 40 de tone de alimente de bază, precum zahăr, ulei, orez şi mălai. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Numărul persoanelor care solicită sprijinul Crucii Roşii a crescut cu 40% Numărul persoanelor care au solicitat sprijinul Crucii Roşii Covasna a crescut în această iarnă cu aproape 40%.
Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu - în campanie pentru revigorarea programului 'Banca de alimente' Voluntarii Crucii Roşii Sibiu vor măsura tensiunea şi vor asigura gratis, cursuri de prim-ajutor, chiar în hipermarketurile din oraş pentru a le reaminti sibienilor că pot dona hrană pentru cei săraci, în cadrul programului "Banca de alimente".
Bacău: Voluntari ai Crucii Roşii au "deschis" uşa unor persoane vârstnice singure Voluntarii filialei băcăuane a Crucii Roşii au distribuit, marţi, pachete cu alimente către 70 de persoane vârstnice din judeţul Bacău rămase fără niciun sprijin.
Peste 15.800 de familii nevoiaşe, ajutate prin proiectul 'Banca de Alimente' Peste 15.000 de familii nevoiaşe au fost sprijinite în perioada aprilie - octombrie 2012 cu alimente de bază în urma unei campanii a Crucii Roşii Române.
Crucea Roşie Română organizează, în preajma Sărbătorilor de iarnă, evenimente pentru persoane aflate în dificultate Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează, în perioada 16-21 decembrie, mai multe evenimente menite să le aducă bucurie persoanelor aflate în dificultate, în preajma Sărbătorilor de iarnă.
Crucea Roşie Româna distribuie alimente şi tichete sociale familiilor şi persoanelor singure aflate în dificultate Crucea Roşie Română (CRR) vine în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, în preajma Sărbătorilor de iarnă, oferind pachete cu alimente de bază şi tichete sociale pentru peste 12.000 de familii, se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.