Cele mai citite
 


Covasna: Primăria Vâlcele vrea să preia clădirea fostului spital din localitate
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Primăriei Vâlcele solicită transferarea în patrimoniul local a clădirii fostului spital de patologie neuromusculară din localitate, în scopul introducerii acesteia în circuitul turistic.
Primarul comunei, Dumitru Marinescu, a declarat marţi pentru AGERPRES că după mutarea spitalului la Întorsura Buzăului, în urmă cu câteva luni, clădirea a rămas nefolosită, iar consilierii locali şi-au dat acordul pentru iniţierea demersurilor în vederea preluării acesteia de la Ministerul Sănătăţii.
'Având în vedere investiţiile care se realizează în comună în cadrul proiectului Drumul apelor minerale, am vrea să preluăm clădirea spitalului, să o consolidăm şi să o introducem în circuitul turistic (...) Desigur, îi putem găsi şi o altă utilitate, spre exemplu am putea amenaja aici locuinţe pentru cadrele didactice, deoarece avem foarte mulţi navetişti. Şcoala se află în apropiere şi facem un fel de campus', a spus Dumitru Marinescu, amintind în context că la ora actuală grădiniţa din Vâlcele funcţionează într-o clădire retrocedată Bisericii reformate, pentru care Primăria plăteşte chirie.
Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele, care avea o tradiţie de aproape patru decenii, a fost închis în urmă cu patru luni printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii, iar activitatea medicală a fost relocată la Întorsura Buzăului, unde există un spital nou, în care s-au investit aproape 3 milioane de euro, dar care nu a funcţionat până în această vară deoarece nu a avut dotarea necesară şi nici medici.
Angajaţii şi pacienţii de la Vâlcele au încercat să împiedice mutarea la Întorsura Buzăului prin mai multe acţiuni de protest organizate în faţa Prefecturii Covasna, la sediile PDL şi UDMR din Sfântu Gheorghe, precum şi în faţa sediului Ministerului Sănătăţii, dar după relocare majoritatea s-au declarat mulţumiţi de condiţiile oferite de noul spital.
Conducerea Asociaţiei Distroficilor Muscular din România nu a renunţat, însă, la Vâlcele, unde a deschis recent un centru de asistenţă şi tratament pentru bolnavii cu distrofii.
Preşedinta Asociaţiei, Maria Teodorescu, a declarat pentru AGERPRES că lucrările de amenajare a centrului au fost realizate cu ajutorul unor sponsori şi au început înainte ca spitalul, care trata bolnavi din toată ţara, să fie mutat la Întorsura Buzăului. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Bolnavii cu distrofii musculare vor să continue protestele în faţa Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei distroficilor muscular din România, care protestează de trei zile împotriva mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului, susţin că vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti pentru a împiedica materializarea acestui proiect.
Covasna: CJ solicită clădirea spitalului din Vâlcele pentru a muta secţia de pneumologie din Sfântu Gheorghe Consiliul Judeţean (CJ) Covasna vrea să mute Secţia de Pneumologie şi pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe în clădirea fostului Centru de patologie neuromusculară din Vâlcele, care a fost închis în urmă cu câteva luni, iar în acest scop a adoptat miercuri o hotărâre...
Covasna: Prefectura Covasna şi sediul UDMR, pichetate de angajaţii şi pacienţii spitalului din Vâlcele Aproximativ 80 de pacienţi şi angajaţi ai Centrului de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele au pichetat joi sediul Prefecturii Covasna, precum şi sediul UDMR din Sfântu Gheorghe, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa această unitate medicală cu o tradiţie...
Covasna: Pacienţii şi angajaţii Spitalului din Vâlcele vor protesta în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Sfântu Gheorghe, 29 mar /Agerpres/ - Pacienţii şi angajaţii Centrului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, care protestează de două zile împotriva intenţiei Ministerului Sănătăţii de a-i muta la Întorsura Buzăului, vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13 sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe...
Covasna: Marş împotriva mutării spitalul din Vâlcele la Întorsura Buzăului Aproximativ 70 de pacienţi şi angajaţi ai Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele au organizat, miercuri, un marş de protest împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta acest spital la Întorsura Buzăului.