Cele mai citite
 


Departamentul de Medicină Materno - Fetală de la Maternitatea "Filantropia" a fost extins
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a vizitat marţi noul Departament de Medicină Materno - Fetală din cadrul Materintăţii Filantropia ", cea mai veche maternitate din ţară, în prezent unitate de vârf în domeniu aflată în administrarea primăriei.
Acesta a fost extins cu finanţare de la Primăria Generală.
La Maternitatea Filantropia se prezintă anual aproximativ 10.000 de paciente, a declarat pentru AGERPRES managerul acesteia, prof. dr. Gheorghe Peltecu.
El a precizat că anul trecut s-au născut aici 3.700 de copii, iar anul acesta au fost 3.200 de naşteri.
În cadrul maternităţii a fost extins Departamentul de Medicină Materno - Fetală, care va investiga sarcinile cu risc şi care are ca scop depistarea malformaţiilor congenitale sau accidentale care nu au legături cu anomaliile genetice, a explicat prof. dr. Peltecu. El a menţionat screeningul pentru sindromul Down, acesta fiind singurul departament din Capitală de acest fel aprobat de Ministerul Sănătăţii.
Departamentul dispune de dotări de ultimă oră, iar personalul este format în centre de renume din străinătate.
"Avem legături cu Centrul de pregătire de la Londra, acolo trimitem medici tineri să se pregătească, asigurându-le burse, condiţia fiind să se reîntoarcă, să lucreze aici", a spus prof. dr. Peltecu.
Departamentul a fost extins la patru camere şi dispune de patru aparate, două aparate pentru screening pentru trimestrul doi de sarcină şi două pentru trimestrul al treilea de sarcină.
Anul trecut au fost investigate 4500 de paciente.
"Suntem centru de referinţă. Este un departament integrat în care se face şi diagnostic prin biopsii placentare sau amiocenteză", a detaliat medicul. Prof. dr. Peltecu a adăugat că în ţară mai sunt patru astfel de departamente.
Maternitatea are 195 de paturi, dintre care 10 sunt pentru zi.
Departamentul a fost organizat în mansarda spitalului, care are o suprafaţă de 4000 metri pătraţi. Aceasta a fost consolidată, reamenajată şi are, pe lângă cele patru cabinete de screening şi şase cabinete pentru consultaţii şi o sală pentru gimnastică pentru gravide.
Maternitatea are, pe lângă secţii de de ginecologie, săli de naşteri şi chirurgie laparoscopică şi oncologie, neonatologie şi anestezie Terapie Intensivă.
Primarul general al Capitalei a apreciat activitatea colectivului de aici şi a insistat asupra necesităţii comunicării cu pacientele sau membrii familiilor acestora.
"Vă spun din experienţa acumulată timp de zece ani, cât am fost preşedinte al Colegiului Medicilor al Municipiului Bucureşti, că majoritatea problemelor de malpraxis au fost din cauza personalului medical. Comunitatea nu este favorabilă, este gata să condamne, să blameze, iar când nu face ea, o fac reprezentanţii ei. Doresc o reconciliere morală cu comunitatea", a arătat Sorin Oprescu.
Acesta a reliefat că toate lucrările au fost posibile prin efortul Consiliului General al Capitalei, al Administraţiei Spitalelor şi al celor din spital, dar şi prin contribuţii ale Primăriei Sectorului 1.
Primarul general a menţionat că toate spitalele care sunt în administrarea primăriei vor fi aduse la standarde moderne.AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul unde poţi scăpa de obezitate O nouă unitate medicală privată unde există un centru de chirurgia obezităţii, dar şi aparatură unică în România, a fost deschisă în această săptămână. În plin declin al sistemului sanitar public românesc, un nou spital care oferă servicii ce pot reprezenta o alternativă pentru bolnavi care nu-şi...
Serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică primesc finanţare de aproximativ 1,5 milioane franci elveţieni Două proiecte menite să îmbunătăţească prin programe de formare calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital, precum şi calitatea serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică, primesc o finanţare în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni prin intermediul unui...
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Sorin Oprescu despre asistenţa medicală din Maternitatea Giuleşti Asistenţa în secţiile de neonatologie şi reanimare de la Maternitatea Giuleşti este acoperită de 31 de angajaţi, dintr-un număr de 33 de posturi, a informat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Primarul general Sorin Oprescu va fi citat în procesul privind maternitatea Giuleşti Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi citat, alături de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Administraţia Spitalelor Bucureşti în procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.