Cele mai citite
 


Iaşi: Educatoare depistată cu TBC după 10 luni de la apariţia primelor simptome
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Compartimentului de Igienă Şcolară din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi se vor deplasa în comuna Aroneanu, pentru a face dezinfecţia la o grădiniţă unde o educatoare a fost depistată cu tuberculoză (TBC), aceasta având primele simptome în urmă cu 10 luni.
Acţiunea a fost demarată după ce la începutul lunii noiembrie o tânără în vârstă de 22 de ani, care lucrează ca educatoare la grădiniţa din Aroneanu, a fost depistată şi diagnosticată cu TBC.
Purtătorul de cuvânt al DSP, Marius Voicescu, a declarat marţi pentru AGERPRES că această acţiune are drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de igienă din instituţia respectivă.
Conform acestuia, până în momentul de faţă, atât cei 36 de copii din grupa la care preda educatoarea, cât şi aceasta au fost monitorizaţi prin reţeaua de pneumoftiziologie.
Dr. Adriana Arbore Sorete de la Spitalul de Pneumoftiziologie susţine că educatoarea a ignorat simptomele specifice TBC, deşi acestea au apărut încă din luna ianuarie a acestui an.
'Nu s-a adresat la timp medicilor, a ignorat timp de mai multe luni simptomele şi-a pus în pericol propria viaţă, dar şi pe cea a celor cu care a intrat în contact în acest interval de timp (ianuarie-noiembrie - n.r). Ea s-a prezentat la spital pe 4 noiembrie, pe 7 a început ancheta epidemiologică, acum se află spre finalizare', a declarat dr. Arbore Sorete.
Potrivit medicului, niciun cadru didactic din aceeaşi grădiniţă nu a fost depistat cu TBC. Analizele medicale au arătat acelaşi răspuns şi în cazul copiilor, cu o singură excepţie însă.
'Nu avem în momentul de faţă suspiciuni de TBC la copii. Un singur copil are o modificare discretă. Acesta va reveni mâine la control', a precizat dr. Adriana Arbore Sorete.
Astfel de situaţii nu s-ar întâlni, susţine medicul, dacă dascălii ar fi obligaţi ca la fiecare început de an să efectueze controale medicale corecte. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Anchetă epidemiologică la Iaşi după ce un copil suspect de meningită a murit în ambulanţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică după ce un copil în vârstă de 7 ani, suspect de meningită, a decedat în ambulanţa care-l transporta la spital.
Iaşi: Anchetă a DSP privind cazul angajaţilor intoxicaţi cu alimente primite cadou de Paşte Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică după ce 30 de persoane, printre care şi un copil, au ajuns la Spitalul din Paşcani după ce au consumat alimente primite cadou de Paşte.
Iaşi: Grădiniţa universităţii AL.I.Cuza, închisă din cauza gripei noi Grădiniţa universităţii Al.I.Cuza din Iaşi a fost închisă după ce epidemiologii au confirmat că un număr de 11 copii şi doi părinţi au fost diagnosticaţi cu virusul gripei pandemice A/H1N1, susţin autorităţile sanitare locale.
Iaşi: Cei 64 de copii de la Şcoala 17 s-au îmbolnăvit din cauza instalaţiilor sanitare, spun cei de la DSP Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi au declarat, vineri, presei, că se infirmă suspiciunea de toxiinfecţie alimentară în urma anchetei epidemiologice făcute la Şcoala 17 - 'Ion Creangă', din municipiul reşedinţă, după ce 64 de elevi s-au îmbolnăvit de de gastro-duodenită.
Iaşi: Primării amendate din cauza intoxicaţiilor cu nitraţi Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi susţin că de la începutul anului s-au înregistrat 12 cazuri de intoxicaţii cu nitraţi din cauza consumului de apă din fântânile infestate cu nitriţi.
Iaşi: Amendaţi pentru lispa de igienă Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au aplicat în ultima săptămână amenzi de peste 9.000 de lei în urma a 196 de controale efectuate în judeţ.