Cele mai citite
 


Olt: Produse expirate folosite la dezinfecţie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au constatat că printre produsele folosite pentru dezinfecţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se numără şi unele care aveau termenul de folosinţă expirat, potrivit declaraţiilor şefului DSP Olt, Andrei Iordache.
Acesta a declarat marţi, pentru AGERPRES, că respectivele constatări au fost făcute după un control neanunţat efectuat săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.
"După control s-a întocmit un raport de către DSP Olt şi documentul a fost trimis spitalului. Concluziile raportului indică faptul că nu au fost descoperite deficienţe majore, ci doar unele minore, care vizează în principal folosirea unor produse de curăţenie cu termen depăşit. Vor fi discuţii cu personalul, infirmiere, asistente, pentru a se vedea ce s-a întâmplat. La o secţie a fost descoperită şi o fiolă de adrenalină cu termen depăşit, dintr-o trusă de urgenţă", a spus Andrei Iordache.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Nicu Vladu, a admis faptul că au fost găsite produse de curăţenie cu termenul depăşit, adică o parte dintre soluţiile dezinfectante, dar a menţionat că pe eticheta acestor materiale de curăţenie se precizează că ele mai pot fi folosite timp de o jumătate de an şi după expirarea termenului.
"Am primit raportul DSP, apoi am început şi noi verificări. Aceste verificări sunt în curs, însă problema nu este una gravă, deoarece se poate observa pe etichetele bidoanelor cu soluţii dezinfectante folosite la curăţenie menţiunea că aceste produse pot fi utilizate încă şase luni după expirare, termen care era depăşit de foarte puţin timp", a arătat Vladu.
El a menţionat că sunt în curs verificări pentru a se stabili şi ce s-a întâmplat şi în cazul fiolei de adrenalină expirată găsită într-o trusă de urgenţă a unei secţii a spitalului.
La SJU Slatina mai este în derulare şi o verificare a unei echipe din Corpul de control al primului-ministru care deocamdată nu a constatat nereguli în activitatea unităţii sanitare slătinene, conform afirmaţiilor managerului. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Unitatea de transfuzie a sângelui de la spitalul din Slatina este autorizată; la Caracal, în curs de autorizare Unitatea de transfuzie sanguină de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina are autorizaţie sanitară de funcţionare, iar cea a Spitalului Municipal Caracal este în evaluare în vederea obţinerii respectivei autorizaţii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va ataca decizia Tribunalului în cazul medicului Tusciuc Slatina, 13 ian /Agerpres/ - Decizia Tribunalului Olt, de admitere a contestaţiei depusă de medicul Mircea Tusciuc împotriva hotărârii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina prin care este desfăcut contractul său de muncă, va fi atacată de SJU Slatina, potrivit afirmaţiilor directorului medical...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a întrunit circa 90% din criteriile de acreditare Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi acreditat cu aproximativ 90% dintre criterii îndeplinite, potrivit managerului unităţii sanitare Andrei Iordache, care a menţionat că unele secţii au îndeplinit toate criteriile de acreditare.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina ar putea reduce valoarea contractelor cu furnizorii şi sporurile salariale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, a declarat joi, pentru AGERPRES, că echipa de conducere a unităţii spitaliceşti are în vedere măsuri de reducere a cheltuielilor printre care renunţarea la tichete de masă, reduceri de sporuri şi micşorarea contractelor cu furnizorii...
Olt: Medicul Cornel Fulga de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost concediat Comitetul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, luni, desfacerea contractului de muncă al medicului de la Unitatea de Primiri Urgenţe Cornel Fulga, cercetat disciplinar după ce luna trecută un pacient în vârstă de 65 de ani a murit la spital fără a fi consultat.
Olt: Şeful DSP Olt numit director la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Andrei Iordache, a fost numit luni manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina, după ce fostul manager, Nicu Vladu, a demisionat pentru a putea candida la fotoliul de primar al municipiului Caracal.