Cele mai citite
 


Pastilele contraceptive ar duce la creşterea numărului de cazuri de cancer al prostatei (studiu)
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pastila contraceptivă, mijloc feminin de a evita o sarcină nedorită, i-ar expune pe bărbaţi mai mult la estrogeni. Cercetările în acest domeniu sunt în prezent doar în stadiu de ipoteză. Potrivit specialiştilor de la Princess Margaret Hospital din Toronto (Canada), numărul de cazuri de cancer la prostatei a crescut considerabil în ultimii 40 de ani, odată cu popularitatea pastilei contraceptive, relatează Daily Mail.
Cercetătorii nu se îndoiesc că există o legătură între cele două aspecte. Ei au analizat situaţia din 87 de ţări şi au constatat că, cu cât numărul femeilor care iau pastile de contracepţie este mai mare, cu atât numărul de cazuri de cancer de prostată creşte. Deocamdată însă 'cercetările nu sunt decât speculative şi nu pot fi trase concluzii definitive', spune dr David Margel în Daily Mail.

Dr Kate Holmes de la 'The Prostate Cancer Charity', declară în cotidianul englez că 'studiul nu prezintă dovezi solide ale unei eventuale asocieri a folosirii pastilei contraceptive cu cancerul de prostată. Nici nu are această intenţie. Urmează să se analizeze dacă difuzarea de elemente perturbatoare endocrine, proces care nu apare numai în cazul pastilei contraceptive, ar putea avea impact asupra incidenţei bolii', încheie ea.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
Vasectomia nu creşte riscul de cancer de prostată (studiu) Vasectomia, o intervenţie chirurgicală la care apelează bărbaţii care nu doresc să aibă copii, nu creşte riscul de a face cancer de prostată, a anunţat, marţi, American Cancer Society, potrivit Mail Online.
Cancer de prostată: Examenele medicale sistematice sunt inutile (studiu) Noi date care provin de la un amplu studiu american referitor la testele privind cancerul de prostată arată că efectuarea sistematică a acestor examene medicale la bărbaţii trecuţi de 50 sau de 60 de ani nu ajută la salvarea vieţii acestora, informează sâmbătă AFP.
Studiu: Jumătate dintre românce riscă o sarcină nedorită folosind metode contraceptive cu eficienţă limitată Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS) a lansat joi campania 'Planifică Neprevăzutul!', care vizează o mai bună informare a publicului în ceea ce priveşte contracepţia de urgenţă.
Cancerul de prostată, favorizat de consumul prea mare de lapte Conform unui studiu realizat la Universitatea din Montreal, ar exista o legătură între consumul ridicat de lapte şi creşterea riscului apariţiei cancerului de prostată. Au fost testate 200 de produse lactate în cadrul unui studiu epidemiologic efectuat de doi profesori din Canada şi Italia. Concluziile...