Cele mai citite
 


Patru noi membri în COPAC
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) are încă patru noi membri: Asociaţia Română de Hemofilie, Asociaţia pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză MDR, Asociaţia Prader Willi România şi Asociaţia Română de Cancere Rare.
Numărul organizaţiilor membre COPAC este în prezent de 11.
"Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România a fost întotdeauna şi va fi deschisă colaborării cu toate asociaţiile de pacienţi. Ne dorim să avem membri din fiecare patologie în parte. Doar în acest fel, vom putea cunoaşte problemele specifice cu care se confruntă pacienţii şi împreună vom putea acţiona în apărarea drepturilor noastre ca o voce puternică şi unitară", a declarat Tache Gheorghe, preşedintele COPAC.
Daniel Andrei, preşedintele Asociaţiei Române de Hemofilie, a evidenţiat că ARH reprezintă interesele pacienţilor cu hemofilie şi boala vonWillebrand din ţara noastră, fiind singura organizaţie de pacienţi din România recunoscută şi afiliată ca membru cu drepturi depline în cadrul Federaţiei Mondiale şi a Consorţiului European de Hemofilie. "Am dorit să ne afiliem la COPAC din dorinţa de a putea reprezenta mai bine interesele pacienţilor cu hemofilie", a adăugat el.
În prezent, cei 11 membri ai COPAC sunt: Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Asociaţia Transplantaţilor din România, Societatea de Scleroză Multiplă din România, Alianţa Naţională pentru Boli Rare din România, Asociaţia Persoanelor cu Thalasemie Majoră, Asociaţia Antiparkinson, Fundaţia Baylor Marea Neagră, Asociaţia Română de Hemofilie, Asociaţia pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză MDR, Asociaţia Prader Willi România şi Asociaţia Română de Cancere Rare. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România - COPAC şi-a ales noua conducere Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi-a ales noua conducere, funcţia de preşedinte fiind ocupată de Radu Gănescu de la Asociaţia Persoanelor cu Talasemie Majoră.
COPAC îngrijorată de recentele declaraţii ale ministrului Sănătăţii privind finanţarea spitalelor private Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) îşi exprimă îngrijorarea faţă de recenta declaraţie a ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, potrivit căreia unităţile spitaliceşti private nu mai trebuie finanţate.
Tinerii cu scleroză multiplă şi boli rare nu mai au medicamente 'Bolnavii cu scleroză multiplă nu au primit medicamente în luna aprilie', a declarat, joi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Societăţii de Scleroză Multiplă din România, Dragoş Zaharia, în cadrul unei mese rotunde cu tema 'Scleroza multiplă şi boli rare', manifestare la care au participat doar reprezentantul...
C.O.P.A.C. începe strângerea de semnături pentru modificarea Legii drepturilor pacienţilor Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a anunţat, duminică, demararea unei acţiuni pentru strângerea de semnături pentru modificarea Legii drepturilor pacienţilor 49/ 2003.
Asociaţiile de Pacienţi din România se reunesc la Bucureşti Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi din România se va desfăşura în perioada 5-7 martie, la Bucureşti, fiind organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (C.O.P.A.C.), în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România.
Organizaţiile de pacienţi acuză lipsa medicamentelor şi întreruperile de tratament Lipsa medicamentelor, întreruperile de tratament şi aglomeraţia din spitale sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă pacienţii, arată un studiu lansat luni de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) din România.