Cele mai citite
 


Sibiu: Analize gratuite pentru depistarea bolilor de plămâni
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sibienii pot să îşi facă spirometrii gratuite, la Spitalul de Pneumoftiziologie din oraş, în perioada 16 - 25 noiembrie, de luni până vineri, între orele 8,00 - 12,00, în cadrul campaniei prilejuite de Ziua mondială de luptă împotriva bronhopneumopatiei cronice obstructive (BPOC), au anunţat marţi, printr-un comunicat, organizatorii.
Cei care doresc să ştie ce concentraţie de monoxid de carbon au în aerul expirat pot să îşi facă acest test gratis pe 17 şi 18 noiembrie, între orele 10,00 şi 14,00, la Complexul comercial Şelimbăr, unde vor fi analizaţi de studenţii medicinişti. Aici se poate măsura gratis glicemia, tensiunea arterială, greutatea şi indicele de masă corporală.
Un număr de 682 de sibieni au fost depistaţi, în primele şase luni ale acestui an, cu boli de plămâni, în timp ce alţi 99 au decedat din cauza BPOC, cei mai mulţi fiind fumători.
Anul trecut, medicii specialişti au găsit peste o mie de cazuri noi de BPOC şi au înregistrat 166 de decese în rândul acestor bolnavi.
În România există aproximativ un milion de bolnavi diagnosticaţi cu BPOC, dintre care 100.000 în stadii avansate. Ţara noastră ocupă locul 3 în Europa la mortalitatea prin BPOC, la bărbaţi. Mai mult de 60% dintre pacienţii români cu BPOC prezintă şi o patologie cardiovasculară asociată.
BPOC (bronhopneumopatia cronică obstructivă) este reprezentată de un ansamblu de boli pulmonare cronice care limitează fluxul aerian în căile respiratorii, limitare care este incomplet reversibilă, de obicei progresivă şi se asociază cu un răspuns inflamator anormal al plămânilor la particule nocive sau gaze. Principalul factor extern de risc este fumatul, dar şi poluarea. AGERPRES/(AS - Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială a Diabetului, marcată prin acţiuni de testare gratuită a glicemiei (grupaj) Ziua Mondială a Diabetului a fost marcată luni, în ţară, prin acţiuni de testare gratuită a glicemiei, a greutăţii şi tensiunii arteriale.
Prof. dr. Carmen Monica Pop: 90% dintre pacienţii care dezvoltă BPOC sunt fumători Bronhopneumopatia Obstructivă Cronică (BPOC) este legată indisolubil de fumat şi 90% din pacienţii care dezvoltă această boală gravă sunt fumători, susţine prof. univ. dr. Carmen Monica Pop, şef de clinică la Spitalul de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca.
Ziua Mondială a Spirometriei 2012 sărbătorită în România Spirometria – instrumentul de bază în depistarea și monitorizarea bolilor respiratorii
Analize gratuite la Complexul Caraiman, cu prilejul Zilei Internaţionale a Vârstnicilor Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani cu domiciliul în Sectorul 1 vor putea să-şi testeze glicemia, să-şi controleze tensiunea arterială, precum şi să efectueze testul pentru depistarea osteoporozei gratuit, de marţi, 4 octombrie, până pe 10 octombrie, la Complexul Multifuncţional Caraiman, cu prilejul...
Aproximativ 600 de bucureșteni şi-au testat tensiunea arterială, de Ziua Mondială a Hipertensiunii Rezultate alarmante: 40 % dintre aceştia au fost identificaţi cu hipertensiune arterială
Cluj: Teste gratuite de sănătate pulmonară Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ''Leon Daniello'' oferă clujenilor începând de miercuri - Ziua Mondială a BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică), timp de o săptămână, teste gratuite pentru constatarea stării de sănătate pulmonară.