Cele mai citite
 


Sibiu: Tot mai multe persoane cu boala Lyme, după ce au fost muşcate de căpuşe
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr mare de sibieni au fost muşcaţi de căpuşe şi au fost diagnosticaţi cu boala Lyme, 22% din totalul de 314 cazuri raportate în România în 2010, adică 69, fiind doar în judeţul Sibiu, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
În primele nouă luni ale acestui an, numărul persoanelor bolnave de Lyme aproape s-a dublat, ajungând la 105 cazuri, motiv pentru care această boală numită şi "sifilis silvatic" rămâne o prioritate pentru DSP.
''Boala Lyme este o prioritate de sănătate publică în judeţul Sibiu. În anul 2010, în judeţul Sibiu, s-au înregistrat cele mai multe cazuri de boala Lyme (circa 22%) din cele raportate statistic în România (69 de cazuri în judeţul Sibiu şi 314 la nivel naţional), precum şi cea mai mare incidenţă (adică număr de cazuri noi) aceasta fiind de peste zece ori mai mare faţă de media pe ţară", informează DSP printr-un comunicat.
Cei mai mulţi pacienţi cu boala Lyme în 2010 au fost înregistraţi în comuna Mihăileni (judeţul Sibiu), unde s-au îmbolnăvit şi copii cu vârste de la trei ani.
Totuşi, în 2010, cei mai mulţi sibieni muşcaţi de căpuşe care s-au îmbolnăvit de Lyme sunt cei de la oraş, aproape un număr dublu faţă de cei de la ţară.
Din iunie 2011, laboratorul DSP Sibiu poate face teste ELISA pentru Borellia (germenele care produce Boala Lyme). AGERPRES/(AS - Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemiologul şef al DSP Sibiu crede că este posibil să existe mai multe persoane înţepate de căpuşe Epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Georgeta Marga, crede că este foarte posibil să existe mai multe persoane înţepate de căpuşe decât numărul raportat oficial, chiar dacă fiecare clinică privată din judeţ care face teste pentru boala Lyme este obligată să raporteze la DSP fiecare...
DSP Sibiu: 11 bolnavi de Lyme, alte patru cazuri probabile Un număr de 11 sibieni au fost deja diagnosticaţi în urma analizelor de laborator cu boala Lyme, alţi patru fiind cazuri probabile, aşteptându-se rezultatele finale, după ce au fost înţepaţi de căpuşe, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, Simona Berariu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică...
Sibiu: Prima broşură cu sfaturi de protecţie anti-căpuşe pentru copii Prima broşură cu sfaturi de protecţie anti-căpuşe din România pentru copii a fost lansată marţi, la Sibiu, unde, toţi cei 15.000 de elevi din clasele primare, vor primi acest ghid, făcut după model german, în condiţiile în care Sibiul rămâne în continuare judeţul cu cei mai mulţi pacienţi înţepaţi de...
Aproape 90 % din cazurile cu boala Lyme din România, depistate numai în Spitalul Clinic Judeţean Sibiu Aproape 90% din totalul cazurilor cu boala Lyme sau borelioză din acest an, din România, au fost depistate numai în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, acesta fiind doar unul din cele patru spitale de stat din judeţ, unde există medici infecţionişti care pot să depisteze şi să trateze boala Lyme...
Sibiu: Record de pacienţi muşcaţi de căpuşe, 37 într-o singură zi La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu (SCJU) s-au prezentat marţi 37 de pacienţi care au fost muşcaţi de căpuşe, un număr record de la începutul acestui an, conform statisticii unităţii sanitare.
Iohannis despre căpuşe: Problema nu se va rezolva în România Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, crede că problema căpuşelor nu se va rezolva, menţionând, în context, că sibienii trebuie să se protejeze singuri împotriva acestor insecte parazitare.