Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii doreşte implementarea unui mecanism de factoring
vineri, 4 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 4 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, se întâlneşte, vineri, cu reprezentanţii din sistemul bancar, cei ai distribuitorilor de medicamente şi ai producătorilor de medicamente şi cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor pentru a pune la punct un sistem financiar de factoring prin care farmaciile să aibă posibilitatea de a cesiona către distribuitori.
Potrivit ministrului, în cursul zilei de vineri sistemul ar putea fi finalizat. Prin acest sistem farmaciile vor avea posibilitatea de a cesiona facturile către distribuitori iar aceştia, la rândul lor, să le poată sconta în sistemul bancar. Măsura are ca scop deblocarea plăţilor în sistem, asigurarea de cash-flow, necesar derulării activităţilor din companii în această perioadă, dar şi asigurarea rulajului acestora.
Cu ajutorul sistemului de factoring se va pune la punct mecanismul de plată a facturilor restante. În cazul în care se vor pune la punct detaliile acestui sistem, Ministerul Sănătăţii va pregăti o hotărâre de guvern care va asigura cadrul legal pentru implementarea acestuia în sistemul sanitar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Apel al CJ către Ministerul Sănătăţii pentru urgentarea lucrărilor de reabilitare a Maternităţii Preşedinta Comisiei de Sănătate a Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, Mariana Câju, a făcut, miercuri, în şedinţa de plen a acestui for, apel către Ministerul Sănătăţii, care finanţează prin Banca Mondială lucrările de reabilitare a corpului vechi al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie, să discute cu...
Ministerul Sănătăţii doreşte continuarea colaborării cu Banca Mondială Ministerul Sănătăţii intenţionează continuarea colaborării cu Banca Mondială (BM) şi după data de 15 martie, atunci când proiectul actual se va finaliza, în acest sens ministrul Eugen Nicolăescu şi secretarul de stat Raed Arafat având joi o întâlnire cu reprezentanţii băncii.
Dragnea: Ministerul Sănătăţii nu a fost în stare să prezinte studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Bacău, că "Ministerul Sănătăţii nu a fost în stare să prezinte studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale, Cluj Napoca, Iaşi şi Craiova, ale căror proiecte fuseseră avizate pentru realizare în timpul mandatului guvernului anterior".
Bancă de piele, la Timişoara Clinica de Arşi, Politraumatologie şi Chirurgie Plastică şi Reparatorie (Casa Austria, n.r.) din Timişoara dispune, din această săptămână, de un sistem de conservare pe termen lung a ţesutului tegumentar, similar unei bănci de piele.
Attila Cseke: Ministerul Sănătăţii nu a propus desfiinţarea vreunui număr de spitale Ministerul Sănătăţii nu a propus un număr de spitale pentru a fi desfiinţate, însă o serie de astfel de unităţi vor fi transformate în alt fel de instituţii de îngrijire socială, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, după o rundă de discuţii în cadrul grupului de analiză privind măsurile...
Cseke Attila: Banca Mondială, mulţumită de managementul spitalelor din Oradea Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a declarat sâmbătă, la Oradea, că managementul unitar al spitalelor orădene de către Consiliul Local Municipal a fost apreciat, în cursul săptămânii, de o echipă de evaluare a Băncii Mondiale, căreia i-a fost prezentat ca un exemplu de strategie locală.