Cele mai citite
 


Timiş: Medicii timişoreni le oferă germanilor experienţa lor în domeniul patologiei trichinelozei
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii specialişti de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara le pot oferi colegilor germani informaţii cu privire la anumite boli, precum trichineloza, afirmă purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Virgil Musta.
"Noi avem mult mai multă patologie decât au ei sau avem patologie pe care ei nu o au, iar medicii noştri au mai mare experienţă în domeniul anumitor boli, cum este trichineloza. În urmă cu câţiva ani, nişte persoane care au făcut trichineloză s-au prezentat la noi în ambulatoriu cu simptomatologia tipică. Am vorbit despre boală şi atunci ele au spus că trebuie să sune imediat în Germania, deoarece au rude care prezentau aceeaşi simptomatologie şi de o săptămână sunt spitalizaţi, dar nemţii nu ştiu ce au, pentru că nu au avut cazuri şi nu s-au gândit la aşa ceva", a declarat marţi dr. Musta.
Trichineloza este o boală parazitară ce se transmite de la animale la om, fiind produsa de un vierme numit Trichinella spiralis.
Mai mulţi manageri de spitale din Timişoara, aflate în subordinea municipalităţii, împreună cu primarul Gheorghe Ciuhandu, au plecat marţi la Ingolstadt, Germania, pentru a stabili noi relaţii de colaborare în domeniul medical.
"Parteneriatul vizează, în primul rând, stagii de pregătire ale unor colegi din România în Germania, dar şi dorinţa noastră de a primi, prin reciprocitate, vizita pentru a introduce noi proceduri şi experienţa pe care medicii din Germania le au. Dorinţa părţii germane este ca acest schimb de experienţă să se extindă şi la nivelul studenţilor", a declarat marţi dr. Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timişoara.
Din delegaţie fac parte managerii Spitalelor Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" Timişoara, Clinic Municipal de Urgenţă, Clinic de Obstetrică Ginecologie "Dr. Dumitru Popescu" şi prof. univ. dr. Marius Raica, prorector la Univesităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" Timişoara.
Delegaţia timişoreană a fost invitată de primarul oraşului Ingolstadt, dr. Alfred Lehmann, ca urmare a vizitei pe care acesta a efectuat-o în Timişoara la începutul lunii septembrie. AGERPRES/(A-Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Lucrările de modernizare la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' s-au finalizat Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie 'Victor Babeş' din Timişoara dispune, de luni, de un ambulatoriu nou, dotat cu aparatură modernă şi ultraperformantă, de care vor beneficia gratuit toţi pacienţii care vor avea nevoie de consultaţii şi vor veni cu trimitere de la medicul de familie.
Timiş: Bărbat diagnosticat cu gripă AH1, din Deva, decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Un bărbat de 39 de ani, din Deva a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, fiind diagnosticat cu gripă de tip AH1, conform reprezentanţilor spitalului.
Timiş: Douăzeci de persoane au fost internate cu toxiinfecţie alimentară Douăzeci de persoane, printre care şi copii, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, jumătate dintre ei rămânând internaţi, după ce au consumat pizza şi sos de usturoi într-un local din Lugoj.
Timiş: Femeie cu malarie, în stare gravă, la spital O femeie de 65 de ani - medic pensionar- este internată la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara cu diagnosticul de malarie, boala fiind contactată de pacientă în spaţiul african.
Timiş: S-a dublat numărul pneumoniilor care necesită internarea, faţă de anul trecut Numărul cazurilor de pneumonii la adulţi, care au necesitat internarea la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, a trecut de 100 în ultima lună, dublându-se faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar medicii atrag atenţia că este vorba de infecţii nu doar virale, ci şi bacteriene...
Timiş: Femeia bolnavă de malarie a decedat Timişoara, 17 mar /Agerpres/ - Femeia bolnavă de malarie, internată la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, a decedat în urma unui stop cardio-respirator.