Cele mai citite
 


Timiş: O nouă prelevare de organe la Timişoara
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a avut loc, în noaptea de luni spre marţi, o nouă prelevare de organe de la un tânăr de 18 ani din Arad, care suferise un accident rutier la finele săptămânii trecute.
'S-au recoltat mai multe organe: cord, ficat, rinichi, piele, oase şi tendoane. Este cea de-a 19-a prelevare care se efectuează în acest an în spitalul nostru. Victima a fost adusă la noi cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral. Imediat, pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, dar starea sa era deja foarte gravă. Luni dimineaţa a fost declarat în moarte cerebrală de către echipa de specialişti, pe baza electroencefalogramei', a declarat prof. dr. Dorel Săndesc, şeful Clinicii de ATI.
Prelevarea s-a făcut după ce familia tânărului şi-a dat acordul scris.
Cordul a fost preluat de medicii din Târgu Mureş, ficatul, pielea, oasele şi tendoanele ajung la Bucureşti, iar rinichii sunt duşi la Cluj.AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Prima prelevare de organe de la un copil Prima prelevare de organe de la un copil a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Timişoara.
Timiş: Prelevare de rinichi şi ficat de la victima unui accident rutier O echipă de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara va preleva, vineri după-amiază, rinichii şi ficatul de la un tânăr de 23 de ani, victima unui accident rutier din care nu a mai putut fi salvat.
Timiş: La Spitalul Judeţean a fost efectuată a noua prelevare de organe din acest an O echipă de medici din Bucureşti şi Cluj, alături de cei de la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, au efectuat, miercuri dimineaţă, cea de-a noua prelevare de organe din acest an.
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Timiş: Prima prelevare de ţesut osos din acest an, la Spitalul Judeţean Timişoara Timişoara, 22 feb /Agerpres/ - O echipă de chirurgi de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi Cluj, au efectuat, marţi dimineaţă, cea de-a noua prelevare de organe din acest an, în cadrul căreia s-a...
Timiş: Prelevare de organe de la un tânăr de 24 de ani Timişoara, 18 feb /Agerpres/ - La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a fost efectuată, în noaptea de joi spre vineri, cea de-a şasea prelevare se organe din acest an, intervenţia fiind realizată cu participarea a două echipe de chirurgi din Bucureşti şi Cluj...