Cele mai citite
 


Timiş: Prefectul cere anchetă pentru bunurile dispărute din clădirea destinată Institutului Oncologic
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a sesizat organele de cercetare pentru bunurile dispărute din clădirea unde ar urma să se înfiinţeze Institutul Oncologic Timişoara (IOT).
Din cauza unor neînţelegeri între autorităţile locale privind procesul de transfer al clădirii aflate în custodia Primăriei Timişoara, Guvernul a sistat finanţarea pe acest an, de circa 1 milion de lei, destinată demarării lucrărilor de amenajare a spaţiului în care va funcţiona institutul.
''Am solicitat o situaţie clară a ceea ce a fost pe inventar. În acest sens, am sesizat poliţia pentru a vedea unde sunt acele radiatoare şi acele geamuri termopane (circa 700, n.r.) care lipsesc. Eu aş dori să pot informa Guvernul că acest spital a fost predat către ASP. Sper ca la întocmirea bugetului pe 2012 să existe această finanţare'', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, prefectul.
În cazul în care responsabil de lipsa termopanelor şi a caloriferelor va fi găsit constructorul, acesta va fi tras la răspundere penală.
La rândul său, directorul ASP, Horia Vermeşan, spune că banii de la Guvern nu sunt pierduţi, existând doar o amânare până anul viitor.
''Noi dorim să facem transferul clădirii cât mai repede, pentru a putea demara studiul de fezabilitate pentru acest spital. Banii nu sunt pierduţi, sunt tot ai noştri'', a dat asigurări directorul ASP Timiş.
În urmă cu două luni a avut loc procesul de predare-primire a clădirii dintre Primărie şi ASP în care ar urma să funcţioneze institutul, moment în care Ministerul Sănătăţii a alocat o primă tranşă de bani pentru începerea lucrărilor, de 1 milion de lei, dar mai este necesară şi semnarea unui proces verbal de predare a bunurilor din clădire.
Deoarece această ultimă formalitate nu a mai avut loc, ministerul şi-a retras fondurile pe care le va redistribui în sistemul de sănătate.
Doar în judeţul Timiş sunt luaţi în evidenţă în jur de 15.000 de bolnavi de cancer, anual apărând în jur de 2.300 de noi cazuri. Trendul îmbolnăvirii este în creştere constantă, dar nu accentuată. Cele mai frecvent afectate organe sunt la femei - sânii şi colul uterin -, iar la bărbaţi - aparatul respirator, în special plămânii, colonul, rectul şi prostata.
În prezent, secţiile de oncologie din sistemul public timişorean funcţionează în mai multe locaţii improprii şi cu o capacitate insuficientă, în clădiri ce sunt gata să se prăbuşească. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Septuagenar cu cancer la prostată, operat cu succes printr-o intervenţie chirurgicală robotică O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara a efectuat, luni, prima operaţie cu un robot ultraperformant efectuată în cazul unui pacient de peste 70 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată.
Timiş: A fost semnat protocolul de predare - primire a clădirii Institutului Oncologic Timişoara Protocolul de predare - primire a clădirii în care va funcţiona Institutul Oncologic Timişoara a fost semnat vineri între reprezentanţii Primăriei şi cei ai Autorităţii de Sănătate Publică Timiş.
Timiş: Prima operaţie în cancer de prostată, cu un robot ultraperformant, la Spitalul Judeţean O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara au efectuat, joi, prima operaţie cu un robot ultraperformant, proaspăt achiziţionat, în cazul unui pacient cu cancer de prostată.
Timiş: Se pun bazele construirii unui Institut Oncologic privat, în Timişoara Incidenţa crescută a maladiilor canceroase în vestul ţării şi numărul insuficient de locuri pentru pacienţii afectaţi de aceste boli au determinat mediul privat să demareze un proiect de înfiinţare a unui Institut Oncologic privat la Timişoara. Acesta are şanse să se finalizeze înaintea Institutului...
Timiş: Două proiecte cu fonduri UE în valoare de 4 milioane de euro vor fi demarate de centrul OncoGen Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului OncoGen din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, unicul de acest fel de la Viena spre limita estică a Europei, va lansa în această săptămână două proiecte europene în valoare totală de patru milioane de euro, potrivit prof.univ.dr.Virgil...
Timiş: Realizarea Institutului Oncologic - amânată din cauza unor termopane Realizarea unui Institut Oncologic la Timişoara (IOT) a fost amânată în urma unei neînţelegeri apărute la semnarea procesului verbal de primire a bunurilor din clădire.