Cele mai citite
 


Un american din cinci de peste 12 ani are probleme auditive (studiu)
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Potrivit unui amplu studiu realizat în Statele Unite, aproape un american din cinci de peste 12 ani ar suferi de probleme auditive cel puţin la o ureche. Este descoperirea îngrijorătoare pe care au făcut-o cercetători de la Universitatea John Hopkins, ale căror lucrări sunt publicate în revista 'Archives of Internal Medicine', informează maxisciences.com.
Circa 48 de milioane de americani ar suferi în prezent de probleme auditive. Numărul acestora fusese estimat până acum între 21 şi 29 de milioane de persoane, îndeosebi pentru faptul că studiile s-au concentrat pe grupuri ţintă.

Recentul studiu este cel mai amplu realizat vreodată pe această temă, el luând în calcul ansamblul persoanelor de peste 12 ani şi analizând, între altele, rezultatele unor teste auditive. Cercetătorii au constatat astfel că 20,3% dintre americani suferă de o deficienţă auditivă cel puţin la o ureche şi 12,7% (30 de milioane) la nivelul ambelor urechi. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), deficienţa auditivă este definită ca incapacitatea de a auzi o conversaţie cu o intensitate de 25 de decibeli sau mai puţin şi, prin urmare, de a o înţelege.

Dacă problemele auditive sunt mai frecvente odată cu avansarea în vârstă, oamenii de ştiinţă au mai observat că acestea afectează mai mult bărbaţii decât femeile şi mai mult albii decât persoanele de culoare. Deocamdată nu pot explica diferenţele, menţionând totuşi posibilitatea unui efect protector al hormonului feminin estrogen şi al melaninei, pigmentul închis care colorează pielea.

În privinţa cauzelor pierderii acuităţii auditive, cercetătorii enumeră o serie de factori, printre care bolile infecţioase, mediul zgomotos, vreo rană sau îmbătrânirea. Conform OMS, circa 278 de milioane de oameni de pe glob ar suferi de pierderea moderată sau avansată a auzului la ambele urechi. Numărul persoanelor care suferă de afecţiuni auditive ar putea scădea prin prevenire şi depistarea precoce a acestor probleme, încheie organizaţia.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Orgasmul feminin este o relicvă a procesului evolutiv al speciei umane (studiu) Încă din antichitate, orgasmul feminin i-a intrigat pe specialişti, care au încercat, fără succes, să explice rolul său. Filosoful antic grec Aristotel nota, de pildă, că femeile pot concepe fără să simtă nimic. Doi cercetători americani au găsit un răspuns la această întrebare în teoria evoluţiei. Potrivit...
Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale, care ar putea fi utilizate la realizarea de grefe şi ajuta astfel milioane de persoane care suferă de afecţiuni vocale, se arată într-un studiu publicat miercuri şi citat de AFP.
O echipă de cercetători încearcă să dezvolte un pancreas uman pe porc pentru a acoperi lipsa de organe de transplant O echipă de cercetători americani a injectat celule stem umane în embrioni de porc pentru a dezvolta un pancreas uman viabil, relatează metronews.fr. Acţiunea oamenilor de ştiinţă are ca scop remedierea lipsei de organe de transplant, genomul porcului fiind foarte asemănător cu cel al omului.
Un nou studiu în favoarea circumciziei ca mijloc de luptă împotriva SIDA Bărbaţii circumcişi sunt mai puţin dispuşi să facă sex neprotejat, relevă un nou studiu, realizat de cercetători americani, ce susţine circumcizia ca mijloc de luptă împotriva SIDA, relatează AFP.
Ridurile indică riscul de fracturi (studiu) Cercetători americani au stabilit o legătură între numărul şi mărimea ridurilor şi sănătatea oaselor la femeile aflate la menopauză. Prezentate la un congres american de endocrinologie, rezultatele studiului, desfăşurat la Şcoala de Medicină a Universităţii Yale, se bazează pe observarea a circa o sută...
Cercetători americani propun o metodă pentru a reduce prezenţa bacteriei E.coli în alimente Un grup de cercetători americani a descoperit că utilizarea unui bactericid în procesarea alimentelor poate ajuta la reducerea prezenţei bacteriei E.coli, potrivit unui studiu publicat luni de revista Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS) şi citată de...