Cele mai citite
 


Vâlcea: Anchetă a Colegiului Medicilor în cazul unui nou-născut decedat
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor din Vâlcea a început marţi o anchetă în cazul unui nou-născut decedat, după ce familia acestuia a acuzat mai mulţi medici de la Secţia Maternitate a Spitalului Judeţean Vâlcea de neglijenţă medicală.
"În data de 10 noiembrie a fost adus pe lume un băieţel prin cezariană. Starea micuţului a început să se deterioreze, fapt care i-a determinat pe părinţi să solicite transferul bebeluşului de la maternitatea vâlceană la o altă clinică de specialitate. După mai multe discuţii purtate cu conducerea Maternităţii Polizu din Bucureşti, aceştia şi-au dat acceptul pentru transfer", a declarat pentru AGERPRES Adrian Buşu, jurist al Colegiului Medicilor Vâlcea.
Potrivit acestuia, în aceeaşi zi a fost trimis un elicopter SMURD, dar nu a putut ateriza din cauza vremii nefavorabile din Vâlcea.
"În consecinţă, familia bebeluşului a cerut o ambulanţă medicalizată de la Serviciul Judeţean, dar nu era niciuna disponibilă. Prin apelul la 112 s-a luat legătura cu Dispeceratul SMURD Craiova de care este arondat secţia SMURD Vâlcea.
Aceştia au trimis o ambulanţă medicalizată care să asigure transportul copilului până la Piteşti de unde urma să fie preluat de o altă ambulanţă SMURD Bucureşti şi dus la Polizu.
''Pe Dealu Negru, în drum spre Piteşti, bebeluşul a decedat", a mai spus Adrian Buşu.
Marţi dimineaţă părinţii copilului au depus o plângere la Colegiul Medicilor în care trei medici obstreticieni şi un neonatolog sunt acuzaţi de neglijenţă în serviciu.
Părinţii au mai spus că cele 10 ore pierdute în discuţii despre transportul copilului au dus la agravarea situaţiei şi la decesul bebeluşului. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Nou-născut decedat în maternitate la câteva ore după naştere Botoşani, 21 nov/ Agerpres/- Un copil nou-născut a murit, în noaptea de luni spre marţi, în Maternitatea Botoşani, iar părinţii acestuia acuză medicii de malpraxis. Fetiţa, care a fost născută cu o greutate de 3.590 de grame, a fost transferată din sala de naşteri pe secţia de terapie intensivă, iar...
Anchetă în cazul Gyuri Pascu: Mai multe documente de la Ambulanţă şi SMURD, solicitate de poliţişti (surse) Mai multe documente de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov şi SMURD în cazul morţii actorului Ioan Gyuri Pascu ar urma să ajungă vineri la Serviciul Omoruri din cadrul DGPMB, au declarat pentru AGERPRES surse din Poliţia Capitalei.
Botoşani: Reclamaţie la Colegiul Medicilor după moartea unui pacient într-un elicopter SMURD O femeie din localitatea Zăiceşti, în judeţul Botoşani, acuză cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani de neglijenţă în serviciu.
Gorj: Nou-născut dus cu un elicopter SMURD la Spitalul Universitar din Craiova Un elicopter SMURD a aterizat, joi după-amiază pe heliportul din Târgu-Jiu, pentru a prelua un nou-născut, care va fi transportat la Spitalul Universitar din Craiova, potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.
Suceava: Dosar penal în cazul decesului bebeluşului de opt luni; DSP şi Colegiului Medicilor fac anchete Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a demarat o anchetă administrativă în cazul unui bebeluş în vârstă de opt luni, suspect de meningo-encefalită, care a murit în elicopterul care-l transporta de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava la un spital din Iaşi, pentru a se vedea dacă au fost...
Botoşani: Medici cercetaţi de Colegiului Medicilor, după ancheta de la Maternitate Doi medici de la Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani vor fi cercetaţi de Colegiul Medicilor, iar trei asistente vor fi cercetate de Comisia de disciplină, ca urmare a unor încălcări ale normelor profesionale, a declarat miercuri, într-o conferinţă de...