Cele mai citite
 


A sosit era cardurilor de sanatate cu acumulare
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   2 Comentarii :: :: Stiri
 

 

 
 
Istoric

Incepand cu anul 2000 pe piata serviciilor medicale private s-a conturat un produs nou dedicat pacientilor, si anume, abonamentul de sanatate. Lansarea lui nu a fost deloc spectaculoasa, acesta fiind si motivul pentru care pana la aparitia asigurarilor de sanatate (2005-2006) nici nu se stia de existenta abonamentelor de sanatate.

 

 

Companiile din acea perioada au adus acest produs in Romania numai pentru ca el exista in clinicile din strainatate. Ulterior, abonamentul de sanatate s-a dezvoltat odata cu serviciile de medicina muncii, cand acoperea pentru inceput, conform legii, numai aceste servicii obligatorii. Treptat, abonamentele de sanatate au introdus in pachet si alte servicii suplimentare. Angajatorii ofereau aceste abonamente, ca si pachet motivational pentru angajati, pe baza cresterii economice din acea perioada.
 
Ce se aseamana se aduna
Desi in prezent piata serviciilor de abonamente de sanatate detine aproximativ 10-12% din totalul pietei serviciilor medicale private (~600mil Euro), ponderea majoritara este data de abonamentele corporate. Exista o retinere din partea persoanelor fizice de a incheia direct un abonament de sanatate, deoarece inca exista mentalitatea ca preventia inseamna bani aruncati lunar pe fereastra: “ma tratez numai atunci cand sunt bolnav”. Acesta este si motivul pentru care asigurarile de sanatate au o dinamica firava in Romania, iar piata abonamentelor stagneaza de ani buni. In cazul abonamentelor, cat si a asigurarilor de sanatate (principiile sunt aceleasi), exista dezavantajul ca pacientul pierde la sfarsitul anului toata suma depusa. Acest lucru se intampla deoarece foarte multi abonati nu folosesc serviciile medicale din pachet sau nu sunt obligati sa foloseasca polita de asigurare. Apoi, existenta unui intermediar care doreste la randul sau sa obtina un profit face ca politele sa fie scumpe, sa acopere o arie mica de servicii medicale importante sau sa fie decontate partial din pretul real.
 
Ce este cardul cu acumulare?
Incepand cu luna noiembrie 2011 apare un produs nou pe piata, marca Gral Medical, si anume: Cardul cu acumulare Favor.
In primul rand cardul Favor este un card de sanatate cu “acumulare” asa cum spune si denumirea. Acest lucru inseamna ca pe el se acumuleaza bani, iar acestia raman pe card atata timp cat doreste titularul. Altfel spus, suma acumulata pe card nu se pierde la sfarsitul anului.
In al doilea rand cardul cu acumulare Favor poate fi folosit de toti membrii familiei (parinti, copii, frati etc). Atunci cand pacientul este pus in situatia in care o ruda are probleme de sanatate, cardul Favor protejeaza intreaga familie.
In al treilea rand cardul iti ofera flexibilitate maxima la acumulare (lunar, ocazional sau ambele) si accesul la toate serviciile medicale cu reduceri semnificative de pana la 20%.
 
Cardul cu acumulare Favor are la baza un studiu de cercetare efectuat in reteaua de clinici Gral. Studiul a fost efectuat de Gral Medical in perioada octombrie 2010-august 2011 in orasele: Bucuresti, Craiova, Ploiesti, Pitesti si Focsani.
Comportamentul pacientului fata de serviciile medicale private a evidentiat, ca o linie rosie, ca un produs trebuie sa permita: flexibilitate, acces liber la orice serviciu si preturi reduse. In aceste conditii cardul cu acumulare Favor reuneste toate cele 3 atribute la un loc. Daca un abonament clasic impune o plata lunara conform contractului, cardul cu acumulare iti ofera flexibilitate in alegererea tipului de acumulare (in cazul acumularii lunare abonatul poate trece la cel ocazional). Daca un abonament de sanatate clasic te arondeaza automat la un doctor coordonator sau ai o lista restransa de servicii medicale, cardul cu acumulare Favor permite pacientului sa se programeze la orice doctor si sa acceseze orice serviciu doreste fara sa fie limitat de anumite conditii.

Afla cum poti obtine pana la 300 de lei gratuit
Cardul Favor poate fi obtinut direct la toate receptiile clinicilor Gral din Bucuresti si provincie. In perioada 15 nov 2011-15 dec 2011 in cadrul campaniei “A sosit era cardului cu acumulare” orice persoana care incheie unul din cele 3 tipuri de carduri Favor, va beneficia de un bonus de pana la 300lei (100, 200 sau 300lei) ce se va depune automat pe card in maxim 48 de ore. Pe langa bonusul acordat se vor activa automat in sistem si reducerile aferente. Titularul cardului nu este supus unor obligatii ulterioare atunci cand primeste bonusul pe card. Tipul cardului depinde de nevoia dumneavoastra prezenta si viitoare.
Detalii si informatii suplimentare: www.gralmedical.ro, sau direct la sediul clinicilor Gral din capitala si provincie:

Clinica de Diagnostic Gral, 021-323.00.00 (02) sau 0724-242.259
Clinica Gral Colentina, 021-317.83.95 sau 0730.025.818
Clinica Gral MC Ploiesti, 0244-597.753 sau 0244-596.592
Clinica OncoFort Craiova, 0351-442.419 sau 0771-594.383
Clinica OncoFort Focsani, 0311-000.201
Clinica OncoFort Pitesti, 0311-000.199
 

 

Notare
Comentarii
de LIVIA
E foarte interesant acest card !

Doresc cateva informatii daca este posibil si anume :

1. cat trebuie sa depunem lunar sau mai bine zis exista o suma minima anuala ce trebuie alocata acestui card ?

2. cum putem obtine acest card ?

3. exista bonus sau reduceri si in luna ianuarie 2012, daca aplicam pentru acest card ?

Multumesc.

de Gral Medical
Buna ziua!
Campania a luat sfarsit pe 15 decembrie 2011, insa avantajele cardului Favor sunt in continuare disponibile! Cardurile se pot obtine direct in clinicile Gral, iar pentru detalii referitor la functionalitate, va invitam sa vizitati pagina dedicata:
http://www.gralmedical.ro/p-139-cardul_de_sanatate_cu_acumulare_favor.html
Va asteptam cu drag!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gral Medical a lansat primul card de sanatate cu acumulare din Romania Gral Medical a lansat cel mai nou produs pe piata cardurilor si abonamentelor de sanatate, si anume cardul cu acumulare Favor. Cu aceasta ocazie piata serviciilor medicale capata o noua dinamica atat prin caracterul inovativ dar si prin spargerea barierelor existente de peste 10 ani din acest...
Gral Medical a lansat campania naţională de combatere a cancerului la sân Gral Medical desfăşoară o campanie naţională de combatere a cancerului de sân în Bucureşti, Ploieşti, Focşani, Piteşti, Vâlcea, Sibiu şi Craiova în perioada 14 noiembrie - 15 decembrie.
Gral Medical a lansat Favor, primul card de sănătate cu acumulare din România Gral Medical a lansat cardul cu acumulare Favor, cel mai nou produs pe piaţa cardurilor şi abonamentelor de sănătate, se arată într-un comunicat al companiei de servicii medicale.
Campanie de prevenţie a cancerului mamar, desfăşurată în Bucureşti, Ploieşti, Focşani, Piteşti şi Craiova O campanie de prevenţie a cancerului mamar se desfăşoară în Bucureşti, Ploieşti, Focşani, Piteşti şi Craiova, putând fi efectuate, până pe 31 decembrie, ecografii mamare la preţuri reduse.
Consultaţii internaţionale de diagnosticare a cancerului în cele mai importante clinici din reţeaua naţională Gral Medical GRAL Medical, în parteneriat cu AKH Viena, pune la dispoziţia pacienţilor din Piteşti, Rm. Vâlcea, Focşani, Sibiu şi Ploieşti consultaţii de second opinion în ONCOLOGIE. În premieră, un renumit medic oncolog din Viena a decis să ofere servicii de second opinion şi consultaţii preventive...
Gral Medical a deschis 3 clinici în ţară, iar până la sfârşitul anului va ajunge la o reţea de 25 de centre Operatorul de servicii medicale private Gral Medical, a inaugurat în luna iunie 2011 trei clinici în provincie, dotate cu aparatură modernă şi cadre medicale de prestigiu. Clinicile oferă servicii personalizate, în special pe Oncologie, dar şi alte servicii medicale lansate cu succes în capitală...