Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Cancelarul Werner Faymann pentru reducerea drastică a cheltuielilor bugetare
miercuri, 16 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viena, 16 nov - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Cancelarul austriac Werner Faymann şi ministrul austriac de externe Michael Spindelegger nu au lăsat nici o urmă de îndoială cu privire la intenţia lor de a stabili o limită a datoriilor de stat, cu prilejul dezbaterii purtate în cadrul Consiliului austriac al Miniştrilor.
Două miliarde de euro vor fi economisite anual până în 2020, a afirmat cancelarul austriac, adăugând că în ianuarie urmează să fie prezentat cel mai important pachet de măsuri de economisire, alături de cadrul financiar pentru următorii cinci ani.
"Vom discuta direct propunerile de consolidare bugetară", a declarat Werner Faymann, subliniind că vor apărea schimbări importante.
În ceea ce priveşte pensiile, s-a decis luarea de măsuri care să ducă la creşterea vârstei de pensionare.
Subvenţiile, în valoare de 18 miliarde de euro oferite anual de stat, vor fi reduse, a afirmat Spindelegger, vorbind în acest sens despre subvenţiile acordate instituţiilor medicale, ştiinţei, agriculturii, dar şi companiei feroviare de stat/ OeBB/. Chiar şi după retragerea subvenţiilor oferite OeBB şi instituţiilor medicale, statul va continua să plătească între zece şi unsprezece miliarde de euro anual, în special către landuri. Din acest motiv, Werner Faymann a accentuat importanţa depunerii de eforturi la nivel local în vederea aplicării unei reforme administrative.
Atât Faymann, cât şi Spindelegger s-au arătat de acord asupra introducerii impozitului pentru bogaţi, fapt ce va duce la consolidarea bugetului de stat, precum şi reintroducerea impozitului pe moşteniri şi succesiuni.
Reprezentanţii SPOe s-au arătat de asemenea dispuşi să accepte introducerea taxelor universitare, însă după alegerile din 2013.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O echipă de medici specialişti se va deplasa la Viena, pentru a observa situaţia poliţistului Codruţ Oprea Bucureşti, 7 mar /Agerpres/ - Secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), chestor de poliţie Ioan Dascălu, a dispus ca marţi, o echipă de medici specialişti ai Direcţiei Medicale a MAI să se deplaseze la Viena, la clinica...
Tulcea: Acord inter-instituţional pentru acoperirea deficitului de specialişti din domeniul sănătăţii Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Iulian Chiriac şi reprezentanţi ai unor instituţii din Tulcea, Constanţa şi Bucureşti au semnat, vineri, la Tulcea, un acord de colaborare inter-instituţional pentru derularea unui program cu scopul acoperirii deficitului de medici cu care se confruntă judeţul...
În cadrul noului Acord cu FMI, numărul paturilor de spital finanţate scade la 129.500 la finele lui 2011 Numărul paturilor de spital finanţate de la bugetul de stat va scădea de la 135.200 în prezent, la 133.000 până la sfârşitul lunii iunie şi până la 129.500 în decembrie 2011, se arată în Scrisoarea de Intenţie a autorităţilor române, publicată pe site-ul Fondului Monetar Internaţional.
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe continuă lucrările de consolidare cu sprijinul Consiliului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe mai are nevoie de trei milioane de lei pentru terminarea lucrărilor de consolidare a clădirii principale, lucrări începute în urmă cu aproape cinci ani cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.
Victimele traficului de persoane vor beneficia de ajutor financiar din partea ONU Viena, 8 mar /Agerpres/ - Biroul ONU de combatere a drogului şi a criminalităţii organizate /ONUDC/ a anunţat marţi lansarea unui program de subvenţii pentru a ajuta victimele traficului de persoane, transmite AFP.
Olanda va solicita UE un ajutor financiar pentru producătorii săi de legume Olanda a anunţat marţi că va solicita Uniunii Europene un ajutor pentru producătorii săi de legume care se confruntă cu o scădere a exporturilor spre Germania, în urma epidemiei povocate de bacteria E.coli atribuită unor castraveţi, transmite France Presse.