Cele mai citite
 


Gorj: Farmacia Spitalului Târgu-Jiu nu dispune de medicamente pentru bolnavii psihici
joi, 17 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmacia Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu nu dispune, în prezent, de medicamentele necesare tratării pacienţilor internaţi în secţia de Psihiatrie a unităţii spitaliceşti, bolnavii primind în locul antidepresivelor doar diazepam.
Potrivit farmacistei şefe Tatiana Hosu, medicamentele pentru bolnavii internaţi la Psihiatrie lipsesc de foarte multă vreme, cu toate că necesarul de pastile este trimis în mod regulat conducerii Spitalului Târgu-Jiu. Din păcate, medicamentele primite sunt foarte puţine şi nu ajung pentru mult timp, acest lucru reflectându-se în comportamentul bolnavilor.
"În farmacie nu avem medicamentele antidepresive specifice în tratamentul bolnavilor de la psihiatrie. Avem doar diazepam şi plegomazin pe care le dăm pentru a-i linişti pe pacienţi, dar nu îi şi tratează de afecţiunile de care suferă. Mai avem noroc cu sponsorii care vin şi ne mai aduc din când în când medicamente direct pe secţie, în rest, dacă ar fi să ne bazăm pe ce primim de la conducere, nu am rezolva decât foarte puţine cazuri. Primim câteva fiole şi câteva flacoane care ne ajung foarte puţin timp, apoi ajungem la diazepam", a precizat Tatiana Hosu.
Aceasta a mai menţionat că au existat cazuri în care pacienţii internaţi la psihiatrie au devenit foarte agitaţi din cauza lipsei medicamentaţiei şi chiar au recurs la gesturi extreme.
Reprezentanţii unităţii spitaliceşti au afirmat că din cauza lipsei fondurilor nu se poate asigura tot necesarul de medicamente pentru secţia de Psihiatrie, aceasta fiind o problemă care datează de mult timp. AGERPRES/(AS-Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Circa 77 000 lei, imputaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în luna octombrie Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat pe parcursul lunii octombrie o serie de controale la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, pentru neregulile depistate fiind imputată suma de 77 000 lei, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al instituţiei...
Gorj: CJ a alocat circa 2 milioane lei pentru realizarea sediului administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu Consilierii judeţeni au aprobat, miercuri, în cadrul şedinţei ordinare, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie "Amenajare spaţiu administrativ Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu".
Gorj: Laboratorul de analize al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu funcţionează fără acreditare Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu funcţionează de aproximativ patru ani fără acreditare, pacienţii din Ambulatoriul instituţiei fiind nevoiţi să achite contravaloarea analizelor sau să aleagă serviciile unui cabinet privat, a declarat miercuri şeful...
Vaslui: Bolnavii internaţi la SJU trebuie să vină cu lenjerie de pat de acasă Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui sunt nevoiţi să îşi aducă lenjerie de pat de acasă din cauză că unitatea sanitară nu le poate asigura cearşafurile pentru paturi.
PREZIDENŢIALE Suceava: Aproximativ 50% din bolnavii internaţi în Spitalul Judeţean au votat cu urna mobilă Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, Tiberius Brădăţan, a declarat că un număr de 299 de pacienţi internaţi au solicitat urna mobilă şi au votat.
Gorj: Ministerul Sănătăţii a alocat circa opt milioane de lei pentru spitalele din Târgu-Jiu şi Runcu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va beneficia, în perioada următoare, de fonduri în valoare de circa şase milioane lei pentru realizarea unor investiţii necesare modernizării infrastructurii unităţii, a declarat joi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu.