Cele mai citite
 


Braşov:Farmaciile braşovene nu mai au bani pentru reţete
duminică, 6 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reţetele în baza cărora cele 147 de farmacii din Braşov care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate au eliberat medicamente în luna august nu sunt primite la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, din lipsă de fonduri.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Braşov, Maria Botezatu, a declarat pentru AGERPRES că deocamdată farmaciile nu au sistat eliberarea reţetelor în regim compensat şi gratuit, dar probabil că acest lucru nu va mai dura foarte mult.
'Nu ştiu cât o să mai putem elibera, pentru că dacă nu primim banii nu putem să ne continuăm activitatea. Avem la rândul nostru de achitat alte datorii, iar furnizorii de medicamente sunt destul de agresivi în asemenea situaţii şi nu ne mai dau pe datorie. Nu este prima dată când ne confruntăm cu asemenea probleme. Acum este vorba de câteva sute de milioane de lei care trebuie recuperaţi de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Nu am luat o decizie la nivelul Colegiului, dar probabil că fiecare farmacie va decide ce va face în continuare', a spus Maria Botezatu.
Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Braşov susţin că au avut discuţii la Ministerul Sănătăţii şi cred că banii vor veni în perioada următoare, având în vedere că au fost nenumărate situaţii de acest gen care s-au rezolvat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Aproape o sută de persoane decedate au primit reţete gratuite şi compensate în 2010 în judeţ Un număr de 94 de persoane decedate din judeţul Braşov au primit reţete gratuite şi compensate în anul 2010, a declarat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul de contractări al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Braşov, dr.Luminiţa Niţu.
Mehedinţi: Deficit de fonduri pentru medicamentele gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a solicitat Guvernului 28 de milioane de lei pentru achitarea debitelor către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Braşov: Jumătate dintre farmacii nu mai eliberează reţete compensate Un număr de 50 din cele 116 farmacii din judeţul Braşov care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) nu mai eliberează reţete compensate şi gratuite din cauza sumelor restante pe care Casa nu le-a plătit farmaciştilor.
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.
Braşov: Viorel Rădulescu - Numărul celor care merg la medicul de familie a scăzut cu 20-40% Criza medicamentelor a început să se răsfrângă în mod direct asupra activităţii medicilor de familie, a atras atenţia secretarul general al Colegiului Medicilor din România, Viorel Rădulescu, joi, la Forumul Industriei Farmaceutice care se desfăşoară la Poiana Braşov.
Bistriţa-Năsăud: O treime din farmacii nu mai eliberează medicamente compensate Un număr de 20 de farmacii din cele 65 care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, până când nu se vor aloca fondurile necesare de la Guvern pentru ultimul trimestru al acestui an.