Cele mai citite
 


Iaşi: Copii internaţi în spital
joi, 17 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi copii de la grădiniţa din comuna Aroneanu au fost internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi cu tuberculoză pulmonară iar ceilalţi doi se află sub observaţii medicale.
Dr. Adriana Arbore Sorete de la Spitalul de Pneumoftiziologie a declarat pentru AGERPRES că rezultatul analizelor a arătat că doi copii au vârste de 3 şi 6 ani sunt internaţi unde li se administrează tratamentul corespunzător .
De asemenea, susţine medicul, alţi doi copii sunt sub supraveghere medicală, ei fiind suspectaţi de infestarea cu TBC deşi internarea s-a făcut din cauza unor afecţiuni bronho-pulmonare. În cazul acestora, medicii vor şti abia vineri dacă au sau nu tuberculoză.
Copiii au intrat în atenţia medicilor după ce la începutul lunii noiembrie o tânără în vârstă de 22 de ani, care lucrează ca educatoare la grădiniţa din Aroneanu, a fost internată la Spitalul de Pneumoftioziologie după ce a fost depistată şi diagnosticată cu TBC. Deşi primele simptome specifice bolii au apărut încă din luna ianuarie a acestui an ea s-a prezentat la medic abia în noiembrie, timp în care s-a prezentat la serviciu dar şi la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, unde era studentă.
După ce tânăra a fost diagnosticată cu TBC, specialiştii au efectuat investigaţii medicale în rândul contacţilor direcţi.
Dr Adriana Arbore Sorete susţine că până acum au fost investigaţi medical 46 din cei 52 de copii care învaţă la grădiniţa din comuna Aroneanu, cinci familii refuzând să-şi supună copiii unor astfel de analize. Vor fi, de asemenea, supuşi investigaţiilor şi studenţii de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.
Potrivit sursei citate, până acum niciun cadru didactic din aceeaşi grădiniţă nu a fost depistat cu TBC.
Astfel de situaţii nu s-ar întâlni, susţine dr. Adriana Arbore Sorete, dacă dascălii ar fi obligaţi ca la fiecare început de an şcolar să efectueze controale medicale corecte. AGERPRES/(AS, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Educatoare depistată cu TBC după 10 luni de la apariţia primelor simptome Angajaţii Compartimentului de Igienă Şcolară din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi se vor deplasa în comuna Aroneanu, pentru a face dezinfecţia la o grădiniţă unde o educatoare a fost depistată cu tuberculoză (TBC), aceasta având primele simptome în urmă cu 10 luni.
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...
Cluj: Studenţii medicinişti vor derula o campanie anti-tuberculoză în cinci licee Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj-Napoca va derula, între 19 şi 23 martie, o campanie de informare a elevilor de liceu în scopul prevenirii tuberculozei, depistării acesteia la scurt timp după apariţia unor simptome, precum şi conştientizării tinerilor asupra obligaţiei de a urma riguros ...
Satu Mare: Cazurile de TBC s-au redus la jumătate, în 10 ani Numărul total al cazurilor de tuberculoză din judeţul Satu Mare s-a redus la jumătate în ultimii 10 ani, crescând în schimb cel al copiilor bolnavi.
Tuberculoza reapare în lumea dezvoltată Tuberculoza este considerată adesea o boală care a dispărut din lumea dezvoltată, însă Londra este capitala vest-europeană a bolii, în condiţiile în care unele cartiere ale capitalei Marii Britanii au rate de incidenţă comparabile cu cele din Nigeria, Mali, Brazilia şi Irak, relatează Financial Times...
Primăria sectorului 1: Infirmieră de la o creşă din Capitală, depistată cu TBC; diagnosticul nu a fost confirmat la copii O infirmieră de la o creşă de pe strada Vrancei, din Capitală, a fost depistată cu TBC, informează Primăria sectorului 1, care precizează că diagnosticul nu a fost confirmat, până în prezent, la niciunul dintre copiii înscrişi aici.