Cele mai citite
 


Israel: activitatea din domeniul sănătăţii afectată de neînţelegerile dintre medici şi guvern
joi, 17 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un conflict prelungit între o mie de medici interni de la spitale publice şi guvern ameninţa miercuri să paralizeze pe termen lung activitatea în sănătatea publică din Israel, informează AFP.
Aproximativ 130 de specialişti şi înalţi responsabili de la trei principale spitale guvernamentale şi-au dat marţi demisia din solidaritate cu o mişcare de grevă lansată de aproximativ 300 de medici interni ai acestor instituţii, provocând grave perturbări în funcţionarea lor.

Comitete, reprezentând ansamblul personalului de la spitalele Rambam (Haifa), Ichilov (Tel-Aviv) şi Sheba (Tel-Aviv), au ameninţat că se vor alătura grevei.

'Atunci când sunt amânate operaţii, din lipsă de personal, aceasta comportă pericole', a avertizat miercuri ministrul adjunct al sănătăţii, Yaacov Litzman. Colegul său de la Finanţe, Youval Steinitz, i-a acuzat pe protestatari că 'pun în pericol vieţi umane'. Sute de medici interni şi-au prezentat demisiile. Protestatarii se consideră lezaţi de o convenţie colectivă semnată în august cu sindicatul medicilor şi centrala sindicală Histadrout şi cer măriri salariale precum şi o reducere a numărului de gărzi.AGERPRES/(Violeta Gheorghe)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Israel: Medicii primesc creşteri salariale şi pun capăt celor 158 de zile de protest Medicii israelieni au pus capăt celor peste cinci luni de grevă, după ce au obţinut promisiuni privind o substanţială creştere salarială, informează AP.
Tratamentul aplicat unor deţinuţi palestinieni în Israel încalcă normele eticii (ONG) Tratamentul aplicat în cazul a patru deţinuţi palestinieni aflaţi în greva foamei în Israel încalcă normele eticii, a semnalat duminică o organizaţie neguvernamentală israeliană, citată de AFP.
Timiş: Grevă de solidaritate în spitalele din judeţ, fără oprirea activităţii Sute de angajaţi din unităţile spitaliceşti din municipiul Timişoara şi din judeţ au fost în grevă de solidaritate cu colegii lor din ţară, miercuri dimineaţa, protestând împotriva faptului că anumite categorii de salariaţi din Sănătate au fost omise din cele două ordonanţe care prevăd măriri salariale...
Satu Mare: Peste 250 de medici ai Spitalului Judeţean de Urgenţă, în grevă japoneză Cei peste 250 de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare se află luni în grevă japoneză, în semn de solidaritate cu colegii din ţară, aceştia fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă, lipsa personalului şi nivelul de salarizare.
Israelul 'importă' medici români şi bulgari, din lipsă de mână de lucru calificată Un spital israelian a început să angajeze medici străini, printre care şi români, cu specializări în diverse ramuri pentru care piaţa locală nu oferă mână de lucru calificată, precum neonatologi şi anestezişti, transmite EFE.
Crucea Roşie: Un deţinut palestinian este 'în pericol de moarte' după 50 de zile de grevă a foamei Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a cerut vineri Israelului să autorizeze familia unui prizonier palestinian, spitalizat 'în pericol de moarte iminentă' după 50 de zile de grevă a foamei, să-i facă o vizită, informează AFP.