Cele mai citite
 


Ladislau Ritli: Medicina primară va primi cu 15% mai multe fonduri anul viitor
joi, 17 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, dr. Ladislau Ritli, a anunţat miercuri că medicina primară va primi cu 15% mai mulţi bani anul viitor.
Potrivit ministrului, centrul asistenţei medicale trebuie mutat spre medicina primară şi ambulatoriu.
El s-a referit, în cadrul Forumului Român de Sănătate, la subfinanţarea cu care se confruntă sănătatea, la managementul defectuos şi la cheltuirea banului public în unele cazuri nejustificat.
Ministrul Sănătăţii a menţionat că speranţa de viaţă în România este cu 7-8 ani mai mică ca în celelalte ţări ale UE.
Oficialul a spus că ţara noastră se confruntă cu o morbiditate crescută la tineri prin boli cardiovasculare, accident vascular cerebral şi cancer şi din cauza stilului de viaţă, între factori fiind fumatul, alcoolul.
Ladislau Ritli a evidenţiat necesitatea unor programe de prevenţie şi a amintit programul de screening pentru cancerul de col uterin.
În acest program se vor înscrie pentru început 800.000 - 1 milion de femei din grupa de vârstă 30-60 de ani.
Ministrul Sănătăţii a făcut referire şi la creşterea cu 25% a asistenţilor comunitari şi a mediatorilor sanitari din comunităţile de rromi în zonele rurale şi defavorizate.
Ritli a vorbit şi despre taxa clawback care urmează să fie flexibilizată şi despre faptul că România trebuie să se adapteze la o serie de reforme în context european cum este prevăzut în recentele reglementări europene privind asistenţa medicală transfrontalieră, combaterea întârzierilor în efectuarea plăţilor, reducerea termenului de plată la 30 de zile faţă de 210 şi chiar 300 de zile în prezent. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nicolăescu: Programul de screening pentru cancer de col uterin se va desfăşura în acest an în Bucureşti Programul de screening pentru cancer de col uterin se va desfăşura în acest an în Bucureşti, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, precizând că se va pune un accent foarte mare pe prevenţie.
Bihor: Screening naţional pentru cancerul de col uterin, program al Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, la Oradea, că în domeniul asistenţei medicale preventive, pentru prima dată în sistemul sanitar s-a făcut primul pas pentru un screening naţional pentru depistarea cancerului de col uterin.
Femeile liberale cer ministrului sănătăţii să aloce fonduri pentru depistarea cancerului de col uterin şi de sân Preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL), Lucia Varga, îi cere ministrului sănătăţii să aloce fonduri pentru programele de screening pentru depistarea cancerului de col uterin şi a cancerului de sân.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, prezent la şedinţa comisiei de sănătate din Senat Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, marţi, în cadrul şedinţei comisiei de sănătate din Senat, că prioritatea pe care şi-a propus-o pentru mandatul său este realizarea unui program naţional privind cancerul de col uterin.
Ladislau Ritli: Îngrijirile paliative trebuie dezvoltate în România Îngrijirile paliative trebuie dezvoltate în ţara noastră acestea constituind un suport extrem de important pentru persoanele cu speranţă de viaţă limitată, a subliniat ministrul sănătăţii, Ladislau Rittli, în cadrul Conferinţei Internaţionale de Îngrijiri Paliative.
OCDE: Speranţa de viaţă în UE a crescut la peste 79 de ani; în România este sub 75 de ani Speranţa de viaţă a crescut semnificativ din anii '90 în Uniunea Europeană, la peste 79 de ani, dar există în continuare disparităţi puternice între ţări, se arată într-un raport anual privind sănătatea în Europa publicat miercuri de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), relatează...