Cele mai citite
 


Medicii britanici vor ca fumatul în maşină să fie interzis
joi, 17 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Medicilor Britanici (British Medical Association, BMA) a cerut miercuri guvernului să interzică fumatul în maşină, aşa cum se întâmplă în cazul fumatului în locurile publice, relatează AFP.
Asociaţia consideră, pe baza studiilor ştiinţifice realizate pe această temă, că nivelul de poluare creat de fumatul în maşină poate fi de 23 de ori mai mare decât într-un bar plin de fum. Copiii şi persoanele în vârstă, al căror sistem respirator este mai fragil, sunt cei mai expuşi caracterului nociv al fumului de ţigară din spaţiul închis al maşinii. BMA a votat la congresul său de vara trecută în favoarea interzicerii totale a fumatului în maşină şi cere guvernului să pună în practică o astfel de măsură.

'În fiecare an, 80.000 de decese din Anglia au drept cauză fumatul', spune dr Vivienne Nathanson de la BMA. 'Cerem guvernului britanic să ia hotărârea curajoasă de a interzice fumatul în maşinile particulare', adaugă ea. O propunere de lege introdusă de deputatul laburist Alex Cunnungham, care solicită interzicerea fumatului în maşină în prezenţa unui copil, urmează să fie examinată pe 25 noiembrie.

Asociaţia pro-fumat Forest se declară împotriva unei astfel de măsuri, despre care spune că atentează la libertatea individuală. 'De ce să nu interzicem atunci şi fumatul acasă?', se întreabă directorul asociaţiei, Simon Clark. Premierul David Cameron a avut rezerve faţă de o astfel de măsură, arătând în faţa deputaţilor că susţine interzicera fumatului în locurile publice, dar că 'nu-i este la îndemână ideea de a interveni în ceea ce fac oamenii în maşina lor'. 'Nu credem că legislaţia este cel mai eficient mijloc de a-i convinge pe oameni să-şi schimbe comportamentul', a spus un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Mai multe provincii din Canada, statele australiene şi state din Statele Unite, precum şi Africa de Sud, au interzis fumatul când în maşină sunt prezenţi copii. BMA este de părere că interzicerea totală ar fi mai uşor de controlat. În Ţara Galilor s-a lansat o campanie de informare asupra pericolelor fumatului în maşină, autorităţile angajându-se ca, în cazul unui eşec, să introducă interdicţia după trei ani.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de informare cu ocazia Zilei Naţionale fără Tutun, derulată de Agenţia Naţională Antidrog Agenţia Naţională Antidrog (ANA) derulează joi, de Ziua Naţională fără Tutun, activităţi de informare-sensibilizare-conştientizare în mediul şcolar, familial şi în comunitate asupra riscurilor consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.
Fumatul si poluarea – factori de risc pentru cancerul pulmonar Campanie de informare cu privire la cea mai agresiva forma de cancer – cancerul pulmonar Cu ocazia Lunii Internationale de Lupta Impotriva Cancerului Pulmonar, Liga Română de Cancer si Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continua si in 2012 campania de preventie, informare si educare...
Campanie de informare privind necesitatea interzicerii fumatului în spaţiile publice, lansată la MS O campanie naţională de informare privind necesitatea interzicerii fumatului în spaţiile publice a fost lansată marţi de Asociaţia Tinerii Uniţi, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii (MS).
AFP: Ţigara, ''pe banca acuzaţilor'', în România şi în Balcani ''Există un loc pentru fumători ?'', întreabă un client într-un restaurant din Bucureşti. Ospătarul zâmbeşte, apoi spune: ''Nu vă neliniştiţi, puteţi fuma oriunde''. Cu toate acestea, chiar dacă în barurile din România încă se fumează, ideea de a interzice fumatul în aceste localuri câştigă teren, ca...
Campanie de informare despre cancerul pulmonar Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Liga Română de Cancer au lansat joi o campanie de informare despre cancerul pulmonar.
Fumatul în maşină determină o poluare de trei ori mai mare decât normele OMS Fumatul în maşină determină un nivel de poluare cu particule fine de trei ori mai mare decât cel maxim prevăzut de OMS pentru calitatea aerului interior, arată un studiu publicat marţi şi menţionat de AFP.