Cele mai citite
 


O casă te poate îmbolnăvi la fel ca mediul poluant de afară (experţi britanici)
joi, 17 noiembrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Numărul cazurilor de rinită alergică cronică este într-o creştere continuă în Marea Britanie, unde peste 12 milioane de locuitori au fost diagnosticaţi cu această afecţiune, relevă datele Serviciului Naţional Medical (National Health Service) din Regatul Unit. Aceste constatări sunt confirmate şi de organizaţia Allergy UK, conform publicaţiei The Daily Mail.

Un studiu realizat printre britanicii care suferă de alergie a reliefat că 58% dintre aceştia sunt vulnerabili la acarienii din praful de casă, 45% sunt alergici la animalele domestice, iar 31% la mucegai.

În plus, aproximativ 30% din persoanele alergice suferă din cauza substanţelor chimice din compoziţia unor detergenţi şi substanţe de igienizare a casei.

Alergiile fac ravagii mai ales în sezonul rece, nu doar din cauza temperaturilor scăzute de afară, ci şi din cauză încălzirii centralizate, care duce la o creştere a numărului de acarieni.

Potrivit experţilor, în 59% din cazuri alergiile se amplifică în dormitor, ceea ce nu este deloc surprinzător, având în vedere că cel mai obişnuit pat poate fi colonizat de circa 2 milioane de acarieni, iar o pernă medie poate creşte de două ori în greutate din cauza excrementelor acestor căpuşe.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
de Radu
Recomand calduros folosirea aparatului de curatenie Sentria de la Kirby.
Puteti evita starea de imbolnavire, puteti creste calitatea vietii in propria casa.
Cu mult mai putini bani si efort!
Mai mult gasiti aici: http://covorul-meu.blogspot.ro/

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rinita alergică, cea mai frecventă formă de rinită noninfecţioasă Organizaţia Mondială de Alergie (WAO) avertizează că între 10% şi 30% dintre adulţi şi până la 40% dintre copii suferă de rinită alergică.
Cum sa ne ferim de rinita alergica Rinita alergica este o afectiune de natura alergica a mucoasei nazale care se manifesta prin stranut, secretii apoase nazale, mancarime a nasului, ochilor si gatului, lacrimare, simptome care apar simultan cu expunerea la alergen. Rinita alergica este de obicei sezoniera, fiind declansata...
Dr. Poliana Leru: Alergia - o patologie a lumii moderne Alergia este o patologie a lumii moderne, prevalenţa sa s-a triplat în ţări ca Finlanda, de exemplu, iar un studiu realizat în zona Cluj-Napoca a arătat o prevalenţă care a crescut de la 13 la 20%, susţine dr. Poliana Leru.
Mâncarea fast-food creşte riscul de astm sever la copii (studiu) Copiii şi adolescenţii care consumă mâncare de tip fast-food de cel puţin trei ori pe săptămână riscă mai mult să sufere de astm sever, rinită alergică şi eczeme, arată un studiu internaţional menţionat de afp.com.
Alergiile, neplăcerile sezonului de primăvară - cât de răspândite sunt alergiile - care sunt cei mai frecvenți alergeni - simptome, tratament, prevenție
Copiii care îşi sug degetul sau îşi rod unghiile, mai protejaţi în faţa alergiilor Copiii care îşi sug degetul mare sau îşi rod unghiile sunt mai puţin susceptibili de a dezvolta alergii, sugerează un studiu realizat în Noua Zeelandă. Explicaţia, spun autorii în revista ''Pediatrics'', este că expunerea la anumiţi germeni întăreşte sistemul imunitar al organismului, relatează luni...