Cele mai citite
 


Sălaj: Jumătate din adolescenţi din judeţ au fumat cel puţin o dată
joi, 17 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa jumătate din adolescenţii sălăjeni au fumat cel puţin odată, se arată într-un studiu recent, realizat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Sălaj, în rândul a 400 de elevi cu vârste de 15 şi 16 ani.
Potrivit datelor puse la dispoziţie de coordonatorul CPECA Sălaj, Valer Merce, rezultatele acestui studiu arată că foarte multe persoane încep să fumeze de la vârste fragede.
"Conform studiului realizat în rândul tinerilor din judeţul Sălaj, aproape jumătate dintre adolescenţii chestionaţi, respectiv 47,4 %, au fumat cel puţin odată de-a lungul vieţii, 27,6 % au fumat cel puţin odată în ultimele 12 luni, 16,4 procente au fumat cel puţin odată în ultima lună, 7,4 % dintre subiecţii chestionaţi se încadrează în categoria fumătorilor, consumând zilnic tutun, în timp ce aproape 22 % fumează ocazional", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Valer Merce.
Potrivit sursei citate, mulţi adolescenţi atribuie consumului de tutun aspecte benefice.
"Îngrijorător este însă faptul că o proporţie semnificativă a adolescenţilor atribuie consumului de tutun aspecte benefice. Astfel 36,8% dintre adolescenţi s-ar simţi mai relaxaţi consumând tutun, pe 35,8% i-ar ajuta să se distreze mai bine sau să devină mai populari (35,5%) iar unui procent de 21,8% dintre adolescenţi fumatul le-ar creşte încrederea în forţele proprii şi i-ar transforma în persoane mai sociabile", precizează Valer Merce.
Reprezentanţii CPECA Sălaj, în colaborare cu Filiala Sălaj a Crucii Roşii, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Direcţia de Sănătate Publică Sălaj vor desfăşura în aceste zile activităţi în rândul tinerilor, pentru conştientizarea acestora cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun.
Astfel, vor fi distribuite materiale referitoare la nocivitatea fumatului în toate instituţiile şcolare, prin intermediul consilierilor şcolari din întreg judeţul, vor avea loc activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul şcolar a consecinţelor fumatului, iar elevii vor participa la concursuri de creativitate antifumat, realizând sloganuri, mesaje anti-tutun sau postere.
Activităţile vor continua şi în stradă, prin distribuirea de materiale informative referitoare la nocivitatea fumatului, acţiune desfăşurată prin intermediul voluntarilor. AGERPRES/(A-Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Acţiuni de sensibilizare privind efectele nocive ale fumatului Zalău, 04 iunie /Agerpres/ - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Sălaj, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Sălaj şi Crucea Roşie - filiala Sălaj organizează, în perioada 26 - 31 mai, o serie de activităţi pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun, care are loc anual...
Sălaj: Proiect de prevenire a consumului de alcool în rândul adolescenţilor Un proiect ce are ca scop prevenirea consumului de alcool în rândul adolescenţilor din Sălaj va fi implementat în mai multe unităţi şcolare din judeţ. Proiectul a pornit de la un studiu realizat de Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) potrivit căruia jumătate dintre tinerii i...
Sălaj: Proiect de prevenire a fumatului în rândul liceenilor din Zalău Un proiect ce are ca principal obiectiv prevenirea fumatului în rândul elevilor de liceu este implementat în trei unităţi şcolare din Zalău, perioada octombrie - 21 noiembrie.
Vaslui: DSP a demarat campania 'Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!' Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog şi mai multe cabinete ale medicilor de familie a demarat vineri Campania 'Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!', care se va desfăşura până la sfârşitul...
Ziua Naţională Fără Tutun, marcată de ANA prin activităţi de informare asupra riscului consumului de tutun Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin intermediul centrelor sale de prevenire, evaluare şi consiliere, derulează mai multe activităţi de informare asupra riscurilor consumului de tutun, cu ocazia Zilei Naţionale Fără Tutun, marcată, în fiecare an, în a treia joi din noiembrie.
Timiş: Ziua Naţională fără Tutun, marcată printr-o campanie în rândul tinerilor Ziua Naţională fără Tutun va fi marcată la Timişoara prin iniţiative menite să atragă atenţia cu privire la impactul pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor, ediţia din acest an având tema 'Ajută-mă să cresc!'.