Cele mai citite
 


Iaşi: Pacientă de 200 de kg, salvată de la moarte
duminică, 6 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de medici de la Spitalul Universitar 'Sfântul Spiridon' din Iaşi au reuşit să salveze viaţa unei femei care, la 57 de ani,
a ajuns să cântărească aproximativ 200 de kilograme din cauza unor afecţiuni multiple.
Pacienta, o asistentă din Paşcani, a ajuns în urmă cu trei săptămâni la Spitalul Universitar 'Sfântul Spiridon' din Iaşi, unde a fost diagnosticată cu diabet în formă severă şi insuficienţă renală.
Ea a venit la spital din cauza unei necroze localizate la nivelul peretelui toraco-abdominal antero-lateral drept şi, respectiv, peretelui abdominal anterior şi sânului drept.
De la internare şi până acum, susţine prof. univ. dr. Eugen Târcoveanu, femeia a suferit cinci intervenţii chirugicale, în timpul cărora au fost îndepărtate 10 kg de grăsime.
'Este un caz deosebit de grav. Aparent, bolnava nu avea nicio şansă de supravieţuire. Din cauza infecţiei, pacienta a făcut insuficienţă renală, cardiacă, hepatică şi o infecţie severă cu multipli germeni ca o gangrenă gazoasă. Substanţele toxice eliminate de infecţie au dus la o toxiopatie a organelor deficitare. Am intervenit chirurgical şi s-a practicat excizia acestei zone necrozate care a cântărit aproximativ 10 kg, ajungându-se până la peretele osos, coastele de pe torace şi muşchii profunzi de la nivelul abdomenului', a declarat, pentru AGERPRES, Eugen Târcoveanu, şeful Clinicii I Chirurgie din cadrul Spitalului 'Sfântul Spiridon'.
Pentru salvarea vieţii femeii, medicii au fost nevoiţi să consume bugetul alocat pentru 80-100 de bolnavi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Obezitatea, factor de risc in cancerul de prostata O serie de noi studii sustin ca barbatii care sufera de obezitate intampina un risc de doua ori mai mare de deces in cazul in care sunt diagnosticati cu cancer de prostata decat barbatii cu o greutate in limitele normale.
Obezitatea scade sansele femeilor de a procrea Obezitatea scade sansele femeilor de a ramane insarcinate, potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii olandezi, citat de YahooNews.
Obezitate: O simplă injecţie, experimentală, îi face pe şoareci să slăbească /Nature Chemical Biology/ Paris, 14 iul /Agerpres/ - Cercetătorii americani au reuşit, printr-o simplă injectare a unui hormon de sinteză, să provoace la şoareci scăderea cu un sfert a greutăţii lor corporale şi reducerea masei lor de grăsime cu 42 %, potrivit revistei de specialitate Nature Chemical...
Riscul obezităţii, mai mare la cuplurile care trăiesc împreună Washington, 17 iunie /Agerpres/ - Cuplurile care se căsătoresc sau trăiesc împreună sunt expuse unui risc dublu de a deveni obeze faţă de cele care trăiesc separat, conform unui nou studiu, preluat de Daily Telegraph.
Gastric Sleeve - cea mai eficienta solutie pentru obezitatea morbida “Eram obez, ma miscam tot mai greu si aveam nevoie de ajutorul altor persoane pentru a face chiar si cele mai simple si obisnuite lucruri”. Aceasta este povestea similara a persoanelor care sufera de obezitate si pentru care ideea de a avea o viata normala isi pierde sensul sub povara dif...
Obezitatea în SUA ar putea fi mai răspândită decât se credea, conform unui nou studiu Problema obezităţii în SUA ar putea fi şi mai gravă decât se credea până acum, conform unor cercetători citaţi marţi de BBC.