Cele mai citite
 


Sălaj: Lucrări de reabilitare şi modernizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău
joi, 17 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, administrator al celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, luând şi decizia înlocuirii managerului instituţiei sanitare.
"Lucrările care se vor executa acolo privesc, în principal, utilităţile. Se vor înlocui total instalaţiile, se va înlocui învelitoarea, se va realiza o izolare termică a clădirii, a corpurilor A şi B, deci o altă faţadă, se va înlocui tâmplăria, iar într-un al doilea proiect se vor construi grupuri sanitare în fiecare din cele 97 de saloane şi se va schimba sistemul de ventilaţie, precum şi cel de administrare a unor facilităţi, cum este cel legat de oxigen", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj.
Acesta a adăugat că va fi redus numărul de paturi din camere şi, la fiecare nivel, vor fi realizate saloane "cu confort sporit" pentru pacienţii care vor fi dispuşi să plătească pentru anumite facilităţi şi servicii suplimentare.
Pe de altă parte, se are în vedere şi modernizarea unor secţii, precum cea de anestezie şi terapie intensivă sau ortopedie, care se doreşte a fi o "secţie de excelenţă", ce ar putea atrage pacienţi şi din afara judeţului.
Lucrările vor dura circa 16 luni, preşedintele CJ Sălaj recunoscând faptul că, actualmente, "spitalul este un şantier", fapt ce creează disconfort atât cadrelor medicale, cât şi pacienţilor.
Tiberiu Marc a anunţat şi numele noului manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Laurenţiu Barna, acesta înlocuindu-l în funcţie pe Ioan Mureşan.
Tiberiu Marc a subliniat însă că se are în vedere şi posibilitatea ca managementul spitalului să fie asigurat de o societate privată specializată în acest domeniu, pentru a "maximiza veniturile", dar şi pentru a asigura servicii de cea mai bună calitate pacienţilor. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost modernizată şi dotată cu paturi noi, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproape un milion de lei.
Sălaj: Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean, reabilitată cu fonduri europene şi cu sprijinul unei companii private La Spitalul judeţean de urgenţă Zalău s-au finalizat lucrările de modernizare ale Secţiei de Pediatrie, realizate în cadrul unui proiect european ce vizează modernizarea întregii unităţi spitaliceşti.
Sălaj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, reabilitat cu 7,5 milioane de lei Un proiect de extindere şi reabilitare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în valoare totală de 7,5 milioane de lei, a început în această lună, investiţia fiind realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Sălaj.
Sălaj: Lucrări de modernizare la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean Aproximativ 400.000 de lei au fost investiţi pentru finalizarea celei de-a doua etape a modernizării Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Zalău, după ce, în perioda 2006-2008 s-au făcut reabilitări în valoare de 900.000 de lei.
Sălaj: Lucrări de modernizare la o clădire monument istoric a Spitalului Judeţean O aripă a unei clădiri monument istoric care aparţine Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău şi găzduieşte, actualmente, secţia Secţia de Pneumoftizilogie, a fost modernizată cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj şi din fonduri proprii, valoare totală a investiţiilor r...
Sălaj: Dotare cu echipamente medicale de patru milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Primul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică - IRM, un videobronhoscop, o staţie centrală de monitorizare şi monitoare pacienţi şi ecografe sunt câteva dintre noile dotări ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, achiziţionate printr-o finanţare asigurată de Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.