Cele mai citite
 


Tribunalul de la Haga cere ca Mladic să fie supus unui examen medical complet
joi, 17 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Judecătorii Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie /TPI/ de la Haga au ordonat miercuri ca fostul lider militar al sârbilor bosniaci Ratko Mladic să fie supus unui 'examen medical complet' şi să le fie remis ulterior un raport cu privire la starea de sănătate a acestuia, relatează AFP.
În ordonanţa făcută publică de TPI se precizează că raportul medical va fi unul confidenţial şi trebuie remis cel târziu la 6 decembrie, înainte de următoarea audienţă consacrată pregătirii procesului lui Mladic, care este prevăzută pentru 8 decembrie.

Ratko Mladic, în vârstă de 69 de ani şi care de câteva luni susţine că este bolnav, nu a asistat la ultima audienţă, cea de la 10 noiembrie, afirmând că starea de sănătate nu i-a permis să participe.

Arestat la 26 mai în Serbia şi transferat la TPI, Ratko Mladic este urmărit în primul rând pentru rolul său în masacrul soldat cu moartea a circa 8000 de musulmani la Srebrenica, în iulie 1995, cel mai grav comis în Europa după cel de-al doilea război mondial.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fostul lider cipriot turc Rauf Denktash, în stare gravă la spital Starea de sănătate a fostului lider cipriot turc Rauf Denkash, care a paralizat în mai anul trecut în urma unei embolii cerebrale, a cunoscut o nouă deteriorare gravă, au anunţat joi medicii săi, transmit AFP şi AP.
CardioCare, noul pachet de evaluare a riscului de afecţiuni cardiovasculare disponibil în clinicile Medsana Bucureşti, 21 septembrie 2011 – Centrul Medical Medsana se alătură eforturilor de prevenţie a bolilor cardiovasculare şi lansează în luna Inimii pachetul de servicii CardioCare. Pachetul se adresează adulţilor interesaţi să îşi evalueze riscul de afecţiuni cardiovasculare şi include: consultaţie de...
Timiş: Raport anual al stării de sănătate a populaţiei, realizat la iniţiativa CJ Starea de sănătate a populaţiei din judeţul Timiş va fi analizată şi evaluată anual, în premieră, pe baza datelor obţinute urmând să se va elaboreze strategia în Sănătate, inclusiv cu investiţiile Consiliului Judeţean (CJ) Timiş în acest domeniu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Dan...
Candidaţii la funcţii publice vor prezenta adeverinţă de la medicul de familie, fără aviz de la psiholog sau psihiatru Persoanele care vor dori să candideze pentru o funcţie de demnitate publică vor trebui să prezinte Birourilor electorale, pe lângă documentele necesare, şi o adeverinţă de la medicul de familie care să precizeze starea de sănătate psihică a candidatului, fără însă a mai fi necesar şi avizul unui doctor...
Prevenția în sănătate – cine câștigă și cine pierde în sistemul de sănătate? - motivația audierii publice - Cadrul general În ultimii 23 de ani s-au operat numeroase schimbări în sistemul românesc de sănătate. În ciuda acestui fapt, sistemul de sănătate din România este departe de a fi reformat.
Raport: 40% dintre copiii din România au carii Copiii cu o stare de sănătate orală deficitară sunt de până la 12 ori mai predispuşi la restricţii de activitate, lipsă de concentrare la şcoală, ceea ce conduce la afectarea rezultatelor şcolare şi a relaţiilor sociale, copiii români fiind afectaţi de carii în proporţie de 40%, arată un raport al Alianţei...