Cele mai citite
 


Vâlcea: Spitalul din Horezu a primit 350 000 lei
joi, 17 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suma de 350.000 lei a fost alocată pentru dotarea cu aparatură performantă a Spitalului din Horezu, a declarat miercuri pentru AGERPRES, senatorul Emilian Frâncu, în urma demersurilor pe care acesta spune că le-a întreprins la Ministerul Sănătăţii.
"Încă de la inaugurarea acestui spital în urmă cu două luni, am realizat că acest spital care arată foarte bine, nu poate funcţiona însă la capacitate dacă nu beneficiază de o aparatură performantă. Trebuie spus că Spitalul din Horezu, al treilea construit în România după revoluţie, deserveşte nu mai puţin de 50.000 de locuitori din partea de vest a judeţului, mai ales după desfiinţarea unităţii din Bălceşti. Prin urmare împreună cu autorităţile locale şi cu conducere Spitalului am redactat un memoriu care a fost depus la Ministerul Sănătăţii. Personal am avut mai multe discuţii cu secretarul de stat Irimie în acest sens. Şi iată că azi am obţinut o sumă destul de mare pentru utilarea acestuia cu aparatură modernă", a precizat Frâncu
Suma de 350 000 de lei va fi alocată pentru achiziţionarea unui ecograf performant şi elemente anexe la blocul operator.
Frâncu mai spune că un spital dotat cu aparatură medicală performantă ar putea determina mulţi medici să vină să practice profesia în oraşul Horezu.
"Mă gândesc că dotarea cu aparatură medicală performantă ar putea atrage după sine mutarea aici a unui personal medical calificat. Ştiu că este un deficit de medici la Horezu, deşi au toate condiţiile şi mă refer aici la spaţii de cazare, nefiind obligaţi să fac naveta sau să stea în chirie", a mai spus Emilian Frâncu.
Spitalul orăşenesc din Horezu, cea de a doua unitate sanitară ca mărime din Vâlcea, a fost inaugurat luni pe 12 septembrie, la zece ani de la începerea lucrărilor, urmând să deservească 50.000 de locuitori din zona de vest a judeţului.
"Spitalul orăşenesc din Horezu are 165 de paturi. Are secţii de ATI, chirurgie generală, medicină internă, neonatologie, obstetrică-ginecologie, neurologie, pediatrie şi cameră de gardă (urgenţe). Din păcate, sunt doar 15 medici, necesarul fiind dublu, dar până acum nu a fost tentant. Poate de acum înainte altfel vor sta lucrurile, în sensul că Horezu devine o zonă turistică atractivă, spitalul se prezintă excelent din toate punctele de vedere - saloane modernizate cu grupuri sanitare, finisaje, mobilier şi logistică medicală", a declarat cu această ocazie, Rodica Mărginean, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea.
Spitalul orăşenesc din Horezu este încadrat în categoria a IV-a, iar reabilitarea lui s-a ridicat la 40 de milioane lei. AGERPRES/(AS-Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: A fost inaugurat Spitalul orăşenesc Horezu, a doua unitate sanitară ca mărime din judeţ Spitalul orăşenesc din Horezu, cea de a doua unitate sanitară ca mărime din Vâlcea, a fost inaugurat luni, după 10 ani de la începerea lucrărilor, urmând să deservească 50.000 de locuitori din zona de vest a judeţului.
Vâlcea: Senatorul Emilian Frâncu solicită MS fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală a spitalului din Horezu Senatorul liberal Emilian Frâncu solicită Ministerul Sănătăţii fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală de specialitate a spitalului orăşenesc inaugurat săptămâna trecută în oraşul Horezu.
Vâlcea: Demersuri ale Spitalului din Horezu pentru înfiinţarea unei secţii de primiri urgenţe Reprezentanţii Spitalului orăşenesc Horezu, al treilea ca mărime din judeţul Vâlcea, au depus documentaţia la Ministerul Sănătăţii pentru a înfiinţa un Compartiment de primiri urgenţe în cadrul unităţii sanitare, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul DSP, dr. Maria Murăruş.
Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal, modernizat şi dotat cu aparatură performantă, a fost inaugurat la IC Fundeni Bucureşti, 27 ian /Agerpres / - Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni, care a fost modernizat şi dotat cu aparatură de ultimă generaţie, a fost inaugurat, marţi, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Vâlcea: Unitate de Primiri Urgenţe în cadrul Spitalului din Horezu La Spitalul din Horezu se va deschide, în perioada următoare, o Unitate de Primiri Urgenţe (UPU), a declarat managerul unităţii sanitare, Constantin Popescu.
Sibiu: Ministerul Sănătăţii a aprobat redeschiderea Spitalului din Cisnădie Cei 40.000 de locuitori din oraşul Cisnădie şi din împrejurimi au şanse mari să aibă din nou, de la 1 septembrie, deschis spitalul din oraş, după ce această unitate spitalicească a primit deja avizul Ministerului Sănătăţii, a anunţat luni, printr-un comunicat, Prefectura Judeţului Sibiu.