Cele mai citite
 


Stem SURE recolteaza si tesut de cordon ombilical
joi, 17 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Stem SURE, compania daneza de recoltare a celulelor stem, premiata de catre autoritatile competente romane ca cea mai performanta companie de profil si avand aproape 10 ani de experienta in domeniul recoltarii, procesarii si stocarii de celule stem, anunta lansarea unui nou produs – RECOLTAREA DE TESUT DE CORDON OMBILICAL.

Stem SURE a decis completarea portofoliului prin punerea la dispozitia pacientilor romani a unei noi proceduri la nivel mondial, si anume recoltarea de tesut de cordon ombilical, respectiv a celulelor stem mezenchimale existente in acesta.
 
Sangele cordonului ombilical a demonstrat, de-a lungul ultimelor decenii, faptul ca valoroasele celule stem pe care le contine pot fi folosite cu succes in tratamentul unor boli grave, in special boli ale sangelui , ce pun in pericol viata. Sangele cordonului ombilical contine in primul rand celule stem hematopoietice, dar si o mica cantitate de celule stem mezenchimale. Tesutul cordonului ombilical, mai precis gelatina Wharton, prezinta insa celule stem mezenchimale din abundenta. Aceste celule au proprietati unice, cu potentialul de a fi folosite in tratamente viitoare, in terapii genice sau de catre Medicina Regenerativa.
La nivel mondial recoltarea de tesut ombilical este o practica noua, ale carei beneficii nu sunt inca dovedite. Exista insa speranta, la fel ca si in alte situatii similare, ca acest tip de serviciu sa se dovedeasca folositor pentru pacientii care il solicita.
 
Numarul mare de solicitari din Romania a convins Stem SURE sa introduca noul produs in portofoliul sau. Din acest motiv si datorita faptului ca Stem SURE este o Companie al carei fundament este bazat pe valori etice si morale, aducem la cunostinta parintilor cateva aspecte importante legate de stocarea tesutului de cordon ombilical, si anume faptul ca la nivel mondial practica recoltarii cordonului  ombilical este inca nestandardizata, nu cunoaste un istoric de utilizare ca tratament standard (fata de cele peste 20.000 de transplanturi efectuate cu celule stem din sangele cordonului ombilical) si se afla inca in faza de studiu in ceea ce priveste cea mai buna modalitate de prelucrare a materialului recoltat.
 
Stem SURE isi face datoria de deschizator de drumuri pentru parintii ce vor lua in considerare recoltarea de tesut de cordonul ombilical, in primul rand prin oferirea serviciului de procesare si stocare a produsului biologic, precum si prin informarea permanenta si competenta a acestora asupra evolutiei acestui tip de serviciu, astfel incat parintii sa poata decide in cunostinta de cauza daca noul produs li se potriveste sau daca este de interes pentru viitorul familiei.
 
Stem SURE, banca daneza de recoltare si stocare celule stem, cea mai mare banca de celule stem din Scandinavia si una dintre cele mai respectate institutii de profil din lume, va da posibilitatea de a beneficia, prin stocarea celulelor stem hematopoietice, de tratamente considerate standard astazi dar foarte greu acesibile atunci cand nu dispunem de proba de celule stem (transplant pentru leucemie de exemplu), si totodata sansa, ca pe viitor, sa aveti acces si la alte tipuri de tratamente, avand la baza utilizari nou descoperite ale celulelor stem, fie hematopoietice, fie mezenchimale.
 
Dr Bogdan Ivanescu, Presedintele Stem SURE: „Incepand de astazi, pacientii Stem SURE au posibilitatea de a opta si pentru accesarea serviciului de recoltare si stocare a tesutului de cordon ombilical in deplina cunostinta de cauza, pe langa recoltarea sangelui placentar pentru care suntem deja apreciati. Recoltare tesutului ombilical, fara a fi punctul central al activitatii noastre, este lansata si pusa la dispozitia parintilor din Romania astazi, demonstrand o data in plus calitatea serviciilor medicale si stiintifice pe care le oferim.”  
 
 
 
 
 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stem SURE ofera discounturi de pana la 22,5% la contractele de recoltare a celulelor stem semnate la Baby Boom Show Targul Baby Boom Show va avea loc in perioada 7-10 noiembrie, la Romaero Baneasa, in Bucuresti; Stem SURE ii asteapta pe viitorii parinti cu discounturi cuprinse intre 14-22,5% la contractele semnate; Stem SURE este reprezentanta in Romania a Bancii StemCare – cea mai importanta banca de celule...
Ce nu știu românii despre celulele stem? “Celulele stem recoltate la naştere provin din embrioni”, “recoltarea de celule stem presupune diferite riscuri” sau “Biserica este împotriva recoltării de astfel de celule” sunt doar trei din cele mai des răspândite informaţii greşite privind celulele stem recoltate la naştere.
ŞTIINŢÃ Celulele stem Celulele stem sunt celule cu capacitatea de a se transforma într-o diversitate de celule diferenţiate (nervoase, hepatice, etc.), putând să refacă ţesuturi afectate sau distruse. Când o celulă stem se divide, celulele rezultate pot fi tot celule stem sau pot fi un alt tip de celule, celule specializate...
Stem SURE ofera viitorilor parinti consultanta gratuita si cadouri personalizate la targul Baby Expo Targul Baby Expo va avea loc in perioada 26 - 29 septembrie, la Sala Polivalenta; Toti viitorii parinti care trec pe la stand vor primi garantat un cadou; Stem SURE le va oferi viitorilor parinti cadouri la contractele semnate, pliate pe profilul si nevoile fiecarei viitoare familii; Stem SURE...
Uniunea Europeana sustine cercetarea daneza in domeniul celulelor stem Banca daneza StemCare de recoltare si stocare a celulelor stem, reprezentata in Romania de compania Stem SURE, a anuntat primirea unui grant de cercetare din partea Uniunii Europene de 700.000 euro, grant dedicat dezvoltarii unei tehnologii care sa asigure un numar suficient de celule stem compatibile...
INTERVIU Bogdan Ivănescu (ARBACS): Aproape 10.000 de mămici aleg anual recoltarea de celule stem la naştere În jur de 10.000 de mămici din România din 200.000 aleg anual recoltarea celulelor stem la naştere, a declarat Bogdan Ivănescu, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS), într-un interviu acordat AGERPRES.